İnternet yayıncılığı yapan 600'ün üstünde kuruluş RTÜK'e lisans başvurusu yaptı

İnternet yayınlarının denetlenmesi ile ilgili yönetmeliğin yürürlüğe girmesinin ardından 600’ü aşkın kurum RTÜK’e lisans başvurusu yaptı. Başvuru yapan kurumlar arasında Netflix, Digitürk ve Tivibu gibi sektörün önde gelen yayıncıları da yer aldı

Fotoğraf: AA

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, Radyo, Televizyon ve İsteğe Bağlı Yayınların İnternet Ortamından Sunumu Hakkında Yönetmelik'in yürürlüğe girmesinin ardından üst kurula 600’ün üzerinde kurumun lisans başvurusu yaptığını belirtti.

Twitter hesabından bir açıklama yapan Şahin, "Radyo, Televizyon ve İsteğe Bağlı Yayınların internet ortamından sunumuna ilişkin Netflix, Blu Tv, Puhu Tv, Turkcell, Vodafone, Digitürk, Tivibu gibi sektörde etkili yayıncıların da aralarında bulunduğu 600’ün üzerinde kuruluştan lisans ve izin başvurusu aldık" ifadelerini kullandı. 

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Netflix ise, Türkiye’deki yatırımlarına devam edeceklerini belirtti. Netflix açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

İnternet yayınlarına yönelik getirilen yeni düzenlemenin gerektirdiği üzere lisans başvuru sürecimizi başlattık. Türkiye’de sayıları gittikçe artan 1,5 milyon üyeye sahibiz. Üyelerimizin dünyanın dört bir yanından sunduğumuz zengin içerik çeşitliliğine ve Türkiye’den dünyaya taşıdığımız yerel hikayelere değer verdiğine inanıyoruz. Bu nedenle bir yandan Türkiye’deki yatırımlarımızı artırmaya devam ediyor, diğer yandan da sunduğumuz ebeveyn kontrollerini daha da güçlendirecek adımlar atmak üzere yetkililerle görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Hedefimiz, üyelerimizin tercih ettikleri içeriklere keyifle ulaşmalarını sağlarken çocuklarımızı yaşlarına uygun olmayan içeriklerden etkin bir şekilde koruyabilmek.

 

Yönetmelik tepki çekmişti

1 Ağustos’ta yürürlüğe giren yönetmelikle radyo, televizyon ve isteğe bağlı yayın hizmetlerinin internet ortamından sunulması ile ilgili esaslar düzenlenmişti. İnternet yayıncılarına denetim de getiren yönetmelik, sansür uygulaması olduğu iddiası ile tepki çekmişti.

Ankara Barosu, yönetmeliğin anayasaya aykırı olduğunu iddia ederek, Anayasa Mahkemesi'ne itiraz yoluyla başvurulması talebiyle Danıştay'a dava açmıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU