Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Şahin: Bu arkadaşların istifa etmemeleri kendileri açısından yanlıştı

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Şahin, AK Parti’de ihraç talepleri için ‘Bu arkadaşlarımızın istifa etmemiş olmaları bana göre kendileri açısından yanlıştı" dedi. Şahin, Davutoğlu’nun imzasıyla, ihraç edilenler olduğunu da söyledi

Fotoğraf: AA

Hak-İş'e bağlı Özçelik-İş Sendikası’nın düzenlediği toplantıya katılmak için Afyonkarahisar'a, gelen  Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Mehmet Ali Şahin gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Davutoğlu da ihraç etti

AK Parti MYK toplantısında, Ahmet Davutoğlu, Selçuk Özdağ, Ayhan Sefer Üstün ve Abdullah Başcı'nın kesin ihraç istemiyle Merkez Disiplin Kurulu'na sevkine karar verilmesine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Şahin şunları söyledi:

Nitekim yine başka arkadaşlar da başka parti kurma çalışmaları içerisinde. Onlar istifa ettiler. Parti kurma çalışmalarını yürütüyorlar. Bu arkadaşlarımızın istifa etmemiş olmaları bana göre kendileri açısından yanlıştı. Keşke böyle bir ihraç kararı alınmamış olsaydı. Mesela Sayın Davutoğlu, genel başkan iken, altında imzası bulunan, parti aleyhine konuştuğu ve gelişi güzel ifadelerde bulunduğu için kaç kişinin ihracına karar vermiştir? Bu kararların altında sayın Davutoğlu'nun imzası vardır. Parti disiplinine uygun davranmadığı ve parti aleyhinde konuştuğu için birçok arkadaşın ihracını ilgili kurul kabul etmiş, altında da Sayın Davutoğlu'nun imzası vardır. Dolayısıyla işin başındayken farklı, sadece üyeyken farklı davranmak profesörlük ünvanına erişmiş olan bir kişiye yakışmaz diye değerlendiriyorum.

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın hakkında verilen tahliye kararı hakkında da konuşan Şahin, "Eğer sadece dünkü tahliye kararına konu olan davadan dolayı yargılanıyor olsaydı; tahliye edilmesi lazımdı. Başka davalardan dolayı tutuklu olduğu için tahliye edilmemiştir" dedi.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU