Mezbahada koyunlara yapılan işkence gizli kamerada

Animal Aid kuruluşunun Galler’de bir kesimhaneye yerleştirdiği kameralar, içeride hayvanlara yapılan kötü muameleyi gün yüzüne çıkardı

Galler’in Wrexham kentinde bir mezbahaya gizli kamera yerleştiren Animal Aid adlı hayvan hakları grubu, kesim öncesi koyunlara yapılan işkenceyi gözler önüne serdi.

İngiliz Dail Mail gazetesinin paylaştığı görüntülerde, mezbaha işçilerinin koyunları fırlattığı, yerlerde sürüklediği ve bu hayvanlara uygunsuz şekilde elektroşok verdiği görülüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dehşet verici kayıtta koyunlardan bazılarının başının taşıma bandına sıkıştığı, içlerinden kaçmaya çalışan diğerlerinin de fırlatıldığı anlaşılıyor.

Köşeye saklanan koyunlar görevliler tarafından bacaklarından ve boyunlarından sürüklenerek kesilecekleri yere götüren taşıma bandına atılıyor. Banda fırlatılan bazılarının da ayaklarının üstüne kalkabilmek için sırt üstü çırpındığı ve bandın sonuna geldiklerinde başlarına ve bacaklarına çatal şeklindeki cihazla elektroşok verildiği görülüyor.

 

 

Hayvanlara muameleyi izlemekle görevli Gıda Standardı Ajansı, Farmers Fresh adlı mezbahada yaşananların gün yüzüne çıkmasının ardından soruşturma açtı.

Animal Aid kampanya sorumlusu Tor Bailey konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bu hızlı katletme fabrikasındaki sorunlar geniş çaplıydı ve herkesi ilgilendiriyordu. Çalışanların işlediği sayısız kabahat var ancak yönetimin ve mezbaha veterinerlerinin de bu şok edici olayların yaşanmasını önlememede büyük ölçüde suçlu olduğuna inanıyoruz” dedi.

 

 

Gizli kameraları yerleştirmelerin öncesinde bu dehşet verici durumun denetim olmaksızın sürmüş olabileceğini belirten Bailey, hükümetten vakit kaybetmeden izleme sistemlerini Galler boyunca tüm mezbahalarda uygulamaya sokma çağrısı yaptı.

Galler hükümeti mezbahalara kamera yerleştirilmesinin zorunlu hale getirilmesine karşı çıkmaya devam ederken, İngiltere ve İskoçya yönetimleriyse bu uygulamayı çoktandır sürdürüyor.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU