İkiz kızlarından biri Halep'te kalan Suriyeli anne: Evladımı getirmeme yardım edin

14 yaşındaki kızı Danyela'yı 5 yıldır göremeyen Fatma İbrahim, “Yanıma gelmek istiyor, çok ağlıyor ama parasızlıktan getiremiyoruz” diyerek yetkililere sesleniyor

Suriyeli Fatma İbrahim, eşi ve çocuklarıyla 7 yıldır İstanbul’da yaşıyor. Ancak İbrahim’in ikiz çocuklarından Danyela, hala Halep’te. Maddi sıkıntı yaşadıklarını belirten anne, 14 yaşındaki kızını İstanbul’a getirememenin üzüntüsünü yaşıyor:

Danyela yanıma gelmek istiyor, çok ağlıyor ama getirmek için imkanımız yok. Kaçakçılar dolarlardan bahsediyor. Bizim burada borçlarımız var, imkanımız yok, borcumuz çok.

5 yıldır Danyela’yı görememenin acısını yaşayan Fatma İbrahim, anne-kız ilişkisinin bambaşka olduğunu vurguluyor. İbrahim, kızına duyduğu özlemi anlatırken ise ağlamamak için kendisini zor tutuyor:

 Beni ağlatmak mı istiyorsunuz? Çok zor ama Allah var. Kalbim acıyor. Kızımı çok özledim, tek isteğim yanıma gelebilmesi.

"Servis ücretini ödeyemediğimiz için çocuklarımızı okula gönderemiyoruz"

Fatma İbrahim, servis ücreti ödeyemedikleri için okul çağındaki 3 çocuğun evde oturduğunu söylüyor. Kaldıkları yer okula çok uzak olduğundan servis şart ancak paraları yok: 

Çocuklarımın okula gitmesi için servise ihtiyacı var. Ben hastayım onları okula götüremiyorum. Burada durumumuz çok kötü.

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

 

Tecrübeli ustaya bin 500 TL

Anne İbrahim, 14 yaşındaki Melek'in (Danyela'nın ikizi) de çalıştığını belirtiyor. Fatma İbrahim'in eşi ise Suriye'de tecrübeli bir usta olmasına rağmen İstanbul'daki bir fabrikada bin 500 TL'ye çalışıyor.

"Türk halkını çok seviyorum"

Fatma İbrahim, kendilerine kucak açan Türkiye'ye de müteşekkir: 

Ben Türk halkını çok seviyorum. Bize çok yardım ettiler. Cumhurbaşkanı'na teşekkür ediyorum. Herkese çok teşekkür ediyorum, bize çok yardım ettiler. Elhamdulillah burada 7 yılımızı bitirdik, 8’inci yılımıza giriyoruz. Mutluyuz. Sadece maddi zorluklarımız var, o da Allah’ın iradesi. Herkes nasibini alır. Bundan başka ne diyebilirim ki. Kızımın yanıma getirilmesini istiyorum. Lütfen yardım edin

İbrahim, Suriye'nin Halep kentindeki kızları Danyela'yı Türkiye'ye getirmek için kendilerinden para istendiğini ancak maddi durumlarının yetersizliği nedeniyle kızlarına kavuşamadıklarını belirtiyor : 

İlk olarak füzeler, Halep’te oturduğumuz mahallenin (Şeyh Maksud) doğu kısmına düştü. Hepimiz çok korkmuştuk. Mahallenin doğusunda oturanlar, bizim bulunduğumuz batı kısmına kaçtı. Sonrasında eşyalarımızı toplayıp mahalleden kaçmak zorunda kaldık. Annemin Afrin’deki köyüne geldik. Ne toprağımız, ne evimiz var. 4 ay köyde kaldıktan sonra eşim İstanbul’a gelip çalışmaya başladı. Ben de çocuklarımla birlikte geldim. 5-6 ay sonra, yani çok zorluk çektik, benim açımdan durum çok zordu. Sonra babam, Suriye’den gelip Daniella ve Adem’i aldı. Adem gittikten sonra geri gelmek istedi. 5 ay sonra kardeşim Adem’i geri getirdi, Danyela ise orada kaldı. Yaklaşık 5 yıldır Halep’te annemin yanında. Suriye’ye geri döndüklerinde önce Afrin’e gittiler, sonra Tel Rıfat yakınlarındaki Fifin köyüne, oradan da Halep’e geçtiler. Danyela yanıma gelmek istiyor, çok ağlıyor ama getirmek için imkanımız yok. Kaçakçılar dolarlardan bahsediyor. Bizim burada borçlarımız var, imkanımız yok. Yani ne diyeyim ki? Borcumuz çok. 

"Yetkililer hamlede bulunur ve Danyela'nın İstanbul'a getirilmesi sağlanırsa ne hissedersiniz?" sorusuna gülümseyerek şu yanıtı veriyor: 

5 yıldır bu umutla yaşadım... 

Ailenin diğer fertleri gibi Danyela’nın ikizi Melek de kardeşinin yolunu gözlüyor. İbrahim ailesinin umudu, 14 yaşındaki Danyela'ya biran önce kavuşabilmek.

 

DAHA FAZLA HABER OKU