ABD: Rehineleri kurtarmak için ‘mola’ gerek

ABD’li yetkili: Hamas’ın elindeki rehinelerin serbest bırakılması için çatışmanın büyük ölçüde durması gerek

Fotoğraf: AP

Üst düzey ABD’li bir yetkili, ABD’li yetkililerin Gazze Şeridi'nde Hamas tarafından tutulan rehineleri serbest bırakmak için yoğun çaba sarf ettiğini, ancak bu çabanın başarısının veya bunu başarmak için bir zaman çerçevesinin garantisi olmadığını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İsminin açıklanmaması koşuluyla konuşan yetkili, esirlerin Gazze’den çıkarılmasına yönelik dolaylı temas olduğunu ancak bunun zor olacağını aktardı.

Hamas, 7 Ekim'de İsrail'in güneyine başlattığı Aksa Tufanı saldırında bin 400 kişiyi öldürürken, 240'tan fazla kişiyi rehin aldı.

İsrail ordusunun kuşatmasının yanı sıra İsrail'in hava saldırılarına ve kara saldırılarına da maruz kalan Gazze'de hâlâ çok sayıda rehine bulunuyor.

ABD'li yetkili, rehinelerin kurtarılması için "çatışmanın önemli ölçüde durdurulması" gerektiğini ifade ederek, “bu çok ciddi ve aktif olarak tartışılan bir konu… Bunu gerçekten başarmak için henüz bir anlaşma yok, ancak bu üzerinde çok ciddi şekilde çalıştığımız bir konu” şeklinde konuştu.

Yetkili, “İyimseriz ve rehineleri kurtarmak için elimizden geleni yapıyoruz. Ancak bunun olacağına veya ne zaman olacağına dair kesinlikle hiçbir garanti yok” dedi.

ABD yönetiminin ayrıca Hamas'la Gazze Şeridi’nde mahsur kalan yabancı vatandaşların güvenli bir şekilde çıkmasına izin verilmesi konusunda görüştüğüne değinen yetkili, görüşmelerin zor olduğunu bildirdi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU