Japonya merkezli STK'nın "barış gemisi" İstanbul'da Gazze için ateşkes çağrısı yapacak

Gemi 5 Kasım'da Galataport'ta olacak

Peace Boat'un barış gemisi 77 bin ton ağırlığında ve 1800 yolcu kapasiteli (Peace Boat)

Barış ve insan haklarını destekleyen Japonya merkezli sivil toplum örgütü Peace Boat'un cruise gemisi Pacific World, Gazze'de ateşkes çağrısı yapan bir pankartla İstanbul Boğazı'ndan geçecek.

Geminin güvertesine asılan, 30 metreye 5 metre boyutundaki pankartta "Gazze'deki ölümleri durdurun" yazıyor.

Bugün sabah saatlerinde Yunanistan'ın Pire kentine yanaşan geminin, 5 Kasım'da İstanbul'da, 8-9 Kasım'daysa Mısır'ın Port Said şehrinde olması bekleniyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Konuyla ilgili bir eylem çağrısı yapan Peace Boat, Gazze'deki ateşkes çabalarını desteklemek için barış destekçilerini limanlara çağırdı.

Kurumun çağrısında geminin 5 Kasım'da Galataport limanında olacağı ifade edildi.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Peace Boat, İsrail ve Filistin'de şiddetin tırmanmasından ve eşi benzeri görülmemiş can kayıplarından dolayı üzgün ve dehşete düşmüş durumda" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada Hamas'ın İsrail'e yönelik saldırıları kınanırken, Gazze'nin acımasız bir bombardıman altında olduğu hatırlatıldı ve koşulsuz ateşkes çağrısı yapıldı.

Açıklamanın sonunda şu ifadelere yer verildi:

İşgal sona ermeden ve her iki halkın da güvenlik, özgürlük ve kendi kaderini tayin hakkına saygı duyan bir çözüm bulunmadan, İsrail ve Filistin halkları için kalıcı bir barış olmayacaktır. Uluslararası toplum, bölgedeki tüm halkların kaderi için diyaloğa dönüşü acil şekilde tesis etmelidir.

Peace Boat, 1990'lardan bu yana barışı ve sürdürülebilirliği desteklemek için eğitim seferleri düzenliyor. Japonya merkezli kurumun gemisi daha önce hem Gazze'yi hem de İsrail'i ziyaret etmişti. 

Bu ziyaretlerde eğitim programları verilmiş ve iki ülkeden gençler gemiye davet edilerek, bir arada barışçıl bir yaşam için diyalog geliştirmeleri desteklenmişti.

İsrail'in Gazze'ye yönelik 28 gündür aralıksız süren saldırılarında ölenlerin sayısı son 24 saatte 166 artarak 9 bin 227'ye yükseldi.

Yaşamını yitirenlerin 3 bin 826'sının çocuk, 2 bin 405'inin ise kadın olduğu açıklandı.

Gazze'den İsrail'e yapılan saldırılardaysa 1400 kişi hayatını kaybetti.


Independent Türkçe, Peace Boat, AA

DAHA FAZLA HABER OKU