Galatasaray Divan Kurulu üyeleri “borç yapılandırma”ya çekinceli

Galatasaray Divan Kurulu’nda gündem TBB ile TFF arasındaki borç yapılandırma anlaşmasıydı. Kurul Başkanı Hamamcıoğlu: Fırsatı kaçırmamalıyız ama kolektif mülkiyetten taviz vermemeliyiz

Fotoğraf: AA

Galatasaray Divan Kurulu toplantısı, Türkiye Futbol Federasyonu ile Türkiye Bankalar Birliği arasında yapılan “borç yapılandırma”anlaşmasının ardından yapıldı. Divan Kurulu Başkanı Eşref Hamamcıoğlu, borç yapılandırması çalışmalarının iyi incelenmesi gerektiği söyledi.

Özerklik çekincesi 

Hamamcıoğlu, "TFF ile TBB arasındaki protokolle ilgili görüşümüz; bu projeye ne karşı çıkmalı ne de kaçırılmaz bir fırsat gibi değerlendirerek Galatasaray'ın kolektif mülkiyetinden taviz verdirmeliyiz. Özerkliğimizden taviz vermeden ve olası bir fırsatı kaçırmadan karar verilmesinin sağlıklı olacağını düşünüyoruz” dedi.

“Endişe duydum”

“Ucu açık birtakım bilgiler var” diyen Hamamcıoğlu, TBB Başkanı Hüseyin Aydın’ın açıklamalarının kendisini endişeye sevkettiğini vurgulayarak, TBB başkanının, “Borcunu yapılandırdığımız kulüp bir futbolcu alırsa bu futbolcuya gereğinden fazla ücret ödemiş ve beklenen performansı alamamışsa yöneticinin performansını değerlendireceğiz” ifadelerini hatırlattı. 

"Bir komite kurulsun"

Galatasaray Kulübü Eski Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar, ilk defa toplu borç erteleme konusuyla karşı karşıya olduklarını ifade ederek şunları söyledi:

"Bu sistemin Galatasaray için faydalı olmasını diliyorum. Finansal konularla ilgili becerisi ve deneyimi olan üyelerimizi kapsayacak şekilde bir komite oluşturulmasını teklif ediyorum. TFF ve TBB nezdinde menfaatleri anlatacak bir heyete ihtiyacımız var. Sayın Başkan Mustafa Cengiz ve yönetim kurulu uygun görürse bu heyeti seçmekte yarar olduğunu düşünüyorum"

Galatasaray, cezadan son anda kurtulmuştu

Sarı kırmızılı kulüp, Finansal Fair Play kuralları kapsamında UEFA ile buna benzer görüşmeler yapmıştı.

Yaptığı sunumlarla UEFA'yı ikna eden Galatasaray bu sezon ceza almaktan kurtulmuştu.
 

DAHA FAZLA HABER OKU