Bakan Akar tulum giyip ‘Arı 01’ oldu, ilk uçuşu gerçekleştirdi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 2019-2020 Eğitim Uçuş Yılı Töreni’ne katıldı. Suriye’de güvenli bölge görüşmeleri için ‘Kendi göbeğimizi kesebilecek durumdayız’ diyen Akar, pilot tulumu giyerek jetlerin ilk uçuşuna katıldı

Fotoğraf: AA

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Çiğli’deki 2. Ana Jet Üs Komutanlığı’nda düzenlenen Eğitim Uçuş Yılı Töreni’ne katıldı. Akar’a Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçük de eşlik etti.

‘Terör koridoruna müsaade etmeyeceğiz’

Törende üs personeline hitap eden Bakan Akar, sözlerine kazasız belasız, hayırlı, başarılı görev dilekleriyle başladı.

Terörle mücadelenin artan bir ivme ve kararlıkla devam ettiğini söyleyen Bakan Akar, sınır ötesi harekatlar hakkında bilgi verdi:

Irak’ın kuzeyinde Pençe-1, Pençe-2 ve Pençe- 3 faaliyetleri yoğun bir şekilde devam ediyor. Irak’ın kuzeyine yılbaşından bu yana yapılan operasyonlarda toplam 676 terörist etkisiz hale getirildi. Suriye’nin kuzeyinde terör koridoruna müsaade etmeyeceğiz. Alınması gereken tüm tedbirler alındı, alınmaya devam ediyor.

20190903_2_38018739_47248269 - Kopya.jpg
Fotoğraf: AA

 

‘Verilen sözleri takip ediyoruz’

ABD ile devam eden Güvenli Bölge çalışmaları için ‘Bizim daha önceden Münbiç’te, Rakka’da verilen sözlerle alakalı tecrübelerimiz, hafızalarımızda bilgiler var’ diyen Akar şunları kaydetti:

Bunun için Birleşik Müşterek Harekat Merkezi Akçakale’de kuruldu, oradaki arkadaşlarımız yoğun bir çalışma içindeler, sıralı tüm kademeler gelişmeleri yakın bir şekilde takip ediyor. Bize verilen sözlerin gerçekleşmesini takip etmekteyiz. Herhangi bir şekilde bize verilen sözlerde bir aksaklık olursa, bunlar yerine getirilmezse, bununla alakalı olarak Silahlı Kuvvetlerimizin, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin B planı da var, C planı da var. Onları da uygulamaya koymaya hazırız. Gerekirse, Sayın Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi, kendi göbeğimizi kendimiz kesebilecek durumdayız.

‘Bu bir tehdit değil’

Ege, Doğu Akdeniz’deki faaliyetlere değinen Akar, sondaj gemilerinin faaliyetlerini başarıyla sürdürdüğünü aktardı. Akar şöyle devam etti:

Biz uluslararası hukuktan, ikili anlaşmalardan, iyi komşuluk ilişkilerinden, problemlerin dostane bir şekilde çözümünden yanayız. Bu hiçbir şekilde taviz veya zaafiyet olarak anlaşılmamalı. Diğer taraftan da herhangi bir oldubittiye izin vermeyeceğimizi, ne Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ne de KKTC’deki kardeşlerimizin hakkını hukukunu çiğnetmeyeceğimizi de her zaman söyledik. Hazırlıklarımız da buna göre tamdır. Bu da bir tehdit değil. Biz sadece rasyonel bir şekilde iyi komşuluk ilişkilerinin devamını istiyor, karşı taraftan da buna uygun cevap vermesini bekliyoruz.

20190903_2_38018739_47248289 - Kopya.jpg
Fotoğraf: AA​​​​​​​

 

İlk eğitim uçuşuna katıldı

​​​​​​​Son 3 ayda 814 sorti yapan Hava Kuvvetleri personelini tebrik eden Akar törenin ardından “Arı filo” olarak bilinen 121. Jet Eğitim Filo Komutanlığına geçti.

“Arı Kovanı” diye anılan komutanlık binasında uçuş tulumunu giyen Akar, uçuş brifinginin ardından jete bindi.

Bakan Akar ve Orgeneral Küçükakyüz T-38 jet eğitim uçağı ile Ege Denizi üzerindeki dörtlü kol uçuşuna katılarak 2019-2020 Uçuş Eğitim Yılı’nın açılış uçuşunu gerçekleştirdi. Akar, havadayken “Arı 01” kodu ile diğer uçaklarla telsizden görüşerek kazasız belasız başarılı bir uçuş eğitim yılı geçirmelerini diledi.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU