Walmart’tan İsrailli mağdurlar için 1 milyon dolar yardım sözü verdi

Perakende satış yapan Amerikalı mağazalar zincirinin hayır kolu olan Walmart Vakfı, afetler ve acil durumlarda tıbbi hizmet sunan İsrailli kuruluşa 1 milyon dolar bağış sözü verdi

ABD’nin Philadelphia şehrindeki Walmart şubesi / Fotoğraf: AP

Jerusalem Post gazetesinde açıklanan bağışla Walmart, Hamas’ın 7 Ekim’de başlattığı saldırının mağduru olan İsraillere yardım sözü veren büyük Amerikan şirketleri listesine eklendi. Yardım sözü verenler arasında UPS, Goldman Sachs ve Jefferies şirketleri de yer alıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şirketin İsrail’deki yazılım mühendisliği ekibinde üst düzey bir yetkili olan Ofer Saban tarafından imzalanan bir iç bildiride, “Bölgede yaşanan bu trajediden zarar gören herkese destek vermek amacıyla Walmart Vakfı, acil kurtarma hizmetleri için Magen David Adom’a (Kızılkalkan) 1 milyon dolarlık maddi yardım taahhüdünde bulunuyor” ifadesi yer aldı. Kızılkalkan, İsrail’de afetlerde ve acil durumlarda yardımlardan ve tıbbi hizmetlerden sorumlu kuruluştur.

Walmart’ın İsrail’de mağazası yok, ancak ülkede, şirketin teknoloji kolu Walmart Global Tech ile Walmart’ın ABD’deki faaliyetleri ve Hindistan merkezli Flipkart şirketinin işleri için çalışan 171 çalışanı bulunuyor.

Söz konusu bildiride şirketin, İsrail’deki çalışanlarına yemek kuponu ve danışmanlık hizmeti sunacağı ve onları gerektiğinde evden çalışmaya devam etmek için teşvik edeceği de bildirildi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU