ABD Senatosu Jack Lew’in İsrail’e büyükelçi olarak atanmasını onayladı

ABD’nin İsrail büyükelçiliği Thomas Nides’ın temmuz ayında Washington’a dönmesinden bu yana boştu

ABD'nin İsrail Büyükelçisi Jack Lew / Fotoğraf: Reuters

ABD Senatosu bugün, İsrail’in haftalardır Hamas hareketine karşı yürüttüğü savaşla eş zamanlı olarak, son birkaç aydır boş olan ABD’nin İsrail Büyükelçisi görevine Jack Lew’ün atanmasını onayladı.

Her ne kadar Tel Aviv yönetimi Washington’ın önemli bir müttefiki olsa da ABD’nin İsrail büyükelçiliği pozisyonu, eski Büyükelçi Thomas Nides’ın temmuz ayında Washington’a dönmesinden bu yana boştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şarku’l Avsat’ın edindiği bilgilere göre 68 yaşında dindar bir Yahudi olan yeni büyükelçi, Harvard Üniversitesi’nden mezun ve daha önce 2013-2017 yılları arasında, eski Başkan Barack Obama döneminde Hazine Bakanı olarak görev yaptı. ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Ben Cardin dün, Senato’daki meslektaşlarına büyükelçinin atamasını gecikmeden onaylamaları yönünde çağrıda bulundu. Cardin çağrısında şu ifadeleri kullandı:

İsrail'in savaş halinde olduğu bir dönemde işleri ertelemeyi göze alamayız. Tüm dünya izlerken Hamas, Gazze’deki tünellerinde rehineleri ellerinde tutuyor, İsrail kendini savunmak için savaşıyor ve Amerikalıların hayatı tehlikede bulunuyor.

Hamas, 7 Ekim’de İsrail tarihinde benzeri görülmemiş bir saldırı başlattı. Bu saldırı sırasında ayırma çitlerinden İsrail bölgelerine sızdı. İsrail yetkililerine göre sınır kasabalarına saldırarak bin 400’den fazla insanı öldürdü ve Gazze Şeridi’ne 240 rehine alındı.

İsrail söz konusu tarihten bu yana Gazze Şeridi’ni yoğun bir şekilde bombalayarak karşılık veriyor. Hamas yönetimine bağlı Sağlık Bakanlığı, Gazze’deki ölü sayısının çoğu sivil olmak üzere 8 bin 525 kişiye ulaştığını duyurdu.

İsrail’in şiddetli tepkisi bölgede ve dünyada büyük bir öfkeye yol açtı.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU