Dövülerek öldürülen 5 yaşındaki Eymen cinayetinde CİMER iddiası

İddiaya göre çocuğun yakınları cinayetten 2 hafta önce CİMER’e şikâyette bulundu

İzmir'in Buca ilçesinde 5 yaşındaki Eymen'in cesedi kullanılmayan bir tandırda bulundu. Çocuğun yakınlarının cinayetten birkaç hafta önce aile içi şiddet ve cinsel istismar iddialarıyla Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) başvurduğu iddia edildi.

Dün İzmir’in Buca ilçesinde bir tandırda cesedi bulunan Eymen ile ilgili sosyal medyada ortaya atılan bir iddia, cinayette ihmal olabileceğini gündeme getirdi.

15 Ağustos'ta yapılan paylaşımlarda, çocuğun uğradığı şiddeti gösteren fotoğraflar ve bilgilere yer verilirken, polise de şikâyette bulunulduğu ifade edildi. 

16 Ağustos günü yapılan diğer paylaşımda, CİMER'e yapılan şikâyetin fotoğrafı yer aldı. 

Bu şikayet metninde, Eymen'in annesinin sevgilisi tarafından darp edildiği gerekçesiyle Eskişehir’deki yakınlarına götürüldüğü belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

...İzmir’de yaşayan M.D.’nin oğlu Eymen Durak’ı dini nikahlı eşi S.E.’nin darp etmesi üzerine Eskişehir’e getirdiklerini öğrendim. Yaklaşık 1-1.5 yıl burada kalan Eymen, 23 Temmuz 2019 tarihinde annesi ve S.E. tarafından yeniden İzmir’e götürüldü. O günden beri halasının yani çocuğa bakan kişinin sadece sesli aramalarına yanıt veren M.D., halasının baskısına dayanamayıp Eymen’in videosunu göndermiş. Videoda çocuğun yüzündeki morluklar ve çektiği açık bir şekilde görüldüğü için hala, çocuğun fotoğraflarını istemiş, M.D. ise eşi Serkan’ın çocuğa darp ve tecavüzde bulunduğunu itiraf etmesi üzerine fotoğrafları göndermiştir.

CİMER’e yapılan şikayetin üzerinden 2 hafta geçtikten sonra Eymen'in cansız bedeni bir tandır içerisinde bulundu. Paylaşımlar, Eymen’in cinayetinde ihmal şüphesini gündeme getirdi.

Bu arada Eymen’i öldürmekle suçlanan anne M.D. ve S.E. ile E.E.’nin adliyedeki işlemlerinin ardından tutuklandı.

 

İHA

DAHA FAZLA HABER OKU