Mavi Marmara avukatlarından UCM yorumu: Adalet arayan israil mağdurları için önemli bir kazanım

Mavi Marmara davası avukatları, saldırının yargı karşısına çıkarılması için önemli bir adım olan UCM kararını değerlendirdi

Fotoğraf: İHH

Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin Ön İnceleme Bürosu, Mavi Marmara saldırısıyla ilgili ceza davası açılmamasına yönelik savcılık kararını tekrar gözden geçirilmesine hükmetti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Mavi Marmara davasının avukatları, Ön İnceleme Bürosu'nun kararıyla ilgili bir açıklama yaptı. Avukatlar, "Temyiz Odası’nın kararı, dokuz yıldan fazla bir süredir kendilerine işlenen suçlar için yorulmadan adalet arayan İsrail saldırısı mağdurları için çok önemli bir kazanımdır" dedi.

Mağdurlar için son adres

Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin,davalarının herhangi bir yerel yargı alanında duyulacağına dair inancını yitirmiş mağdurlar için son başvuru yeri olduğunu belirten avukatlar açıklamasında şunları söyledi:

Savcılık bu kararı yönünde hareket ederek en kısa sürede resmi bir soruşturma başlatarak İsrailli siyasi ve askeri tüm sorumluları yargı önüne çıkarmalıdır. 

Gazze'ye insani yardım götüren Mavi Marmara, 2010'da İsrail askerlerinin saldırısına uğramış, saldırıda 10 yardım gönüllüsü hayatını kaybetmişti

 


Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU