CNN: Hamas 7 Ekim saldırısını planlamak için kablolu telefonları kullandı

CNN’nin güvenilir olduğunu belirttiği iki kaynaktan edindiği bilgilere göre, tünellerdeki telefon hatları aktivistlerin birbirleriyle gizlice iletişim kurmasını ve İsrail istihbarat yetkilileri tarafından takip edilmemesini sağladı

Fotoğraf: AFP

ABD ile paylaşılan bir istihbarat bilgisi, 7 Ekim’de İsrail’e sürpriz saldırı planlayan Hamas aktivistlerinden oluşan küçük bir grubun, iki yıllık süre boyunca Gazze’nin altındaki tünel ağına yerleştirilmiş kablolu telefon ağı aracılığıyla iletişim kurduğunu gösteriyor.

CNN’nin güvenilir olduğunu belirttiği iki kaynaktan edindiği bilgilere göre, tünellerdeki telefon hatları aktivistlerin birbirleriyle gizlice iletişim kurmasını ve İsrail istihbarat yetkilileri tarafından takip edilmemesini sağladı.

Kaynaklara göre iki yıllık planlama sürecinde tünelde çalışan küçük hücre, iletişim kurmak ve operasyonu planlamak için kablolu telefon hatlarını kullandı ve yüzlerce Hamas savaşçısını harekete geçirip 7 Ekim saldırısını başlatma işaretini verene kadar gözlerden uzak kaldı. İki kaynak, Hamas savaşçılarının İsrail veya ABD istihbaratı tarafından fark edilmemek amacıyla iki yıl boyunca bilgisayar veya cep telefonu kullanmaktan kaçındığını söyledi.

Bir kaynak, “Yakın bölge dışında çok fazla görüşme, gidiş-geliş ve koordinasyon yoktu” dedi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU