Ereksiyon sorununa karşı haplar kadar etkili bir doğal yöntem keşfedildi

Başka hastalıkların derdine de derman olduğu biliniyor

Ekip, ereksiyon problemi araştırmalarıyla ilgili farklı veri tabanlarındaki birçok veriyi de inceledi (Pixabay)

ABD'li bilim insanlarının yaptığı araştırmada, ereksiyon problemi yaşayan birçok erkeğin, egzersiz yaparak sorunu çözebileceği ortaya kondu.

Hakemli dergi The Journal of Sexual Medicine'de 9 Ekim'de yayımlanan çalışmada, sertleşme tedavisi için egzersiz ve ereksiyon haplarının etkisi test edildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Erkeklerde ilerleyen yaşlarda sertleşme problemi, testosteronun azalması, libido düşmesi, kardiyovasküler sağlık problemleri, kilo alımı gibi çeşitli faktörlere bağlı olarak görülebiliyor. 

Bu yeni çalışmada araştırmacılar, kardiyovasküler hastalıkların da etkisini azalttığı kanıtlanan aerobik egzersizlerin, erkeklerdeki sertleşme problemine çare olup olamayacağını inceledi.

Araştırmaya katılan gönüllülerin bir kısmına sertleşme problemini tedavi etmek için ereksiyon hapları reçete edilirken diğer gruba egzersiz programı verildi.

Egzersiz puan yükseltti

Deneye katılan 1147 erkekten 636'sı haftada 30 ila 60 dakika egzersiz yapmayı şart koşan programı tercih etti. Katılımcılardan 511'i de kontrollü ilaç kullanımının olduğu grupta yer aldı.

Çalışmanın sonunda, egzersiz grubuna katılan gönüllülerin sertleşme fonksiyonlarında 10 üzerinden 5 puanlık iyileşme sağlandığı görüldü.

Araştırmacılar, ereksiyon hapı verilen gönüllülerde 4 ile 8 puan arasında iyileşme kayda geçti.

Çalışmada, egzersizde ilaçların aksine nadiren olumsuz yan etkiler görüldüğüne dikkat çekildi.

Bilim insanları, aerobik egzersiz programlarının, sertleşme problemi yaşayan ileri yaştaki erkeklerin tedavisinde bir yöntem olarak kullanılabileceğini ifade etti.

Aerobik egzersiz nedir?

Aerobik egzersizlerde genel olarak büyük kas gruplarının çalışmasına odaklanılıyor. Vücudun kullandığı oksijen miktarını artıran bu egzersizlerde hareketler belli bir ritimde, tekrarlayıcı şekilde yapılır.

Yüzme, koşu, yürüyüş, bisiklet, kayak, tırmanma gibi sporlar, aerobik egzersizler arasında yer alıyor.


Independent Türkçe, Medical XpressThe Journal of Sexual Medicine

DAHA FAZLA HABER OKU