İsrail ordusu: İsrail'de artık güvenli bir yer yok

Arap Dünyası Haber Ajansı’na (AWP) göre Spielman “Eğer Hamas ortadan kaldırılmazsa gidecek hiçbir yer kalmayacak” ifadelerini kullanarak, İsrail ordusunun görevinin “Hamas’ı yönetim ve askeri düzeyde tamamen parçalamak” olduğunu belirtti

21 Ekim 2023 tarihinde Gazze Şeridi’nden Tel Aviv’e roket fırlatılacağına dair sirenler çalarken, bir sığınakta saklanan İsrailliler / Fotoğraf: Reuters

İsrail gazetesi The Jerusalem Post dün, İsrail Ordu Sözcüsü Doron Spielman’ın Hamas Hareketi nedeniyle artık İsrail’de güvenli bir yer kalmadığını söylediğini aktardı.

Arap Dünyası Haber Ajansı’na (AWP) göre Spielman “Eğer Hamas ortadan kaldırılmazsa gidecek hiçbir yer kalmayacak” ifadelerini kullanarak, İsrail ordusunun görevinin “Hamas’ı yönetim ve askeri düzeyde tamamen parçalamak” olduğunu belirtti.

Spielman, hareketin bir daha ortaya çıkmasına izin vermemek üzere ortadan kaldırılacağı sözünü verdi ancak görevin uzun soluklu olacağını da vurguladı. Ordunun buna hazır olduğunu söyleyen Spielman, Gazze’deki çatışma “zor ve çok acı verici” olsa da eylemsizliğin “daha da acı verici” olacağına işaret etti.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU