Meşhur korku serisinin yaratıcısından şaşırtan karar

Korku meraklılarının ıskalamadığı seri, acımasız ve kanlı ölüm sekanslarıyla tanınıyor

Son Durak serisi toplamda 667 milyon dolarlık gişe hasılatı elde etmeyi başarmıştı (New Line)

Jeffrey Reddick'in yarattığı Son Durak (Final Destination), 2000'de ilk filmin gösterime girmesi ve gişedeki başarısının ardından kendini bir korku serisi olarak kabul ettirmeyi başarmıştı.

"Herkesin ölmesi fikrinden hoşlanmıyorum"

O zamandan bu yana, sonuncusu 2011'de olmak üzere 4 devam filmi çekildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sevilen serinin yaratıcısı Reddick, serinin bir sonraki filminde nelerden kaçınılması gerektiği konusundaki görüşlerini dile getirdi. 

Los Angeles Times'a konuşan senarist, filmlerin "sonunda herkesin ölmesi fikrinden hoşlanmadığını" söyledi. 

Amerikalı senarist bunun yerine, diğer filmlerde hayatta kalanları geri getirmek ve insanların yaşamlarını uzatabilme yetenekleri hakkında daha umutlu bir mesaj vermek istediğini ifade etti.

"Filmlerin sonunda herkesin ölmesi fikrinden hoşlanmıyorum. Bu çok alaycı" diyen yönetmen, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Sonunda herkes ölecekse neden bunu izliyoruz ki?' gibi bir noktaya geliyor. Bu yüzden hayatta kalanları geri getirmek için bastırmaya devam ettim. Çünkü ölümü kandıramayacağınız, ölüm hepimiz için kaçınılmaz ama hayatınızı uzatabileceğiniz fikrini vermek istiyorum.

Annesinden örnek verdi

Son Durak'ın 54 yaşındaki yazarı, kendi annesini örnek gösterdi:

Bunu annemde de gördüm. 97 yaşına kadar yaşadı ve 87 yaşında kanser tümörü ameliyatı oldu ve 'Ameliyattan sağ çıkamayacak' dediler. Tüm doktorlar onun bizimle olamayacağını söyledikten 10 yıl sonra, o hâlâ bizimle birlikteydi ve aklı da gayet yerindeydi. Yani ne kadar güçlü olabileceğimizi, insanların ne kadar güçlü olabileceğini gördüm. Sadece çoğu zaman bunu göremiyoruz.

Acımasız ve kanlı ölüm sekanslarıyla tanınan Son Durak serisi, hayatta kalanların devam filmlerinde kurtulmasına genellikle izin vermiyordu. Serideki filmlerde, ölü sayısının şaşırtıcı derecede fazla olması da dikkat çekiyordu.

Son Durak 6'nın Zach Lipovsky ve Adam B. Stein tarafından yönetileceği doğrulandı. Ancak korku serisinin son halkasının henüz bir vizyon tarihi yok.


Independent Türkçe, Los Angeles Times, ScreenRant

DAHA FAZLA HABER OKU