Suudi kadın eğitmenler artık erkek öğrencilere ders verebilecek

Kadın öğretmenlerin ilkokul erkek öğrencilerinin derslerine girmesiyle Suudi Arabistan’da bir ilk daha gerçekleşmiş olacak

Bakanlık, ilkokul sınıflarının karma olmayacağını açıkladı / Fotoğraf: Suudi Arabistan Eğitim Bakanlığı

Suudi Arabistan’da kadın öğretmenler ülkenin farklı yerlerindeki 1460 okulda ilk kez erkek öğrencilerin bulunduğu sınıflarda ders anlatacak.

Cidde Eğitim Müdürlüğü Genel Yardımcısı Suad Mansur, “Suudi Arabistan Eğitim Bakanlığı, bu projeyle eğitim verimliliğini artırmayı ve her öğrencinin kaliteli eğitime ulaşmasını hedefliyor” dedi. 

Mansur, erkek çocukların küçük yaşlarda kişiliğini ve karakterini inşa etmede kadın eğitmenlerin daha başarılı ve verimli olacağına inandıklarını söyledi.

Bakanlık, yeni projeyle ilgili resmi internet sitesi üzerinden video yayınladı.

 

Sınıflar karma olmayacak

Erken Okul Projesi hakkında bilgi veren Mansur, 4-5 yaş arası çocukların eğitim hayatına okul öncesi eğitim merkezlerinde başlayacağını söyledi.

Kız ve erkek öğrencilerin aynı sınıfta okumayacağını aktaran Mansur, “Sınıflar, tuvaletler ve diğer alanlarda kız ve erkek öğrenciler ayrı tutulacak” açıklamasında bulundu.

Bakanlığa göre kadın eğitimciler erkek çocukların yüzde 13,5’ini eğitecek. Bu da yıllık eğitim bütçesinden 533 milyon dolar tasarruf sağlayacak.

Bakanlığın hedeflerinden biri de devlet okullarında okuyan öğrenci sayısının özel okullara göre yüzde 21 oranında artırılması.

Yaz başında çalışmalara başlayan bakanlık, 4-5 yaş arası 83 bin çocuk için 3 bin 313 anaokulu kurdu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU