İngiltere’nin Essex bölgesinde aileler çocuklarını İslam derslerine göndermiyor

Rapor: Muhtemelen en çok bu çocukların İslam ile ilgili ders alması gerekiyor

İngiltere’de hazırlanan bir raporda, ülkenin güneydoğusundaki Essex bölgesinde ebeveynlerin, çocuklarını İslam’la ilgili din derslerinden aldığı ve öğrencilerin okul turlarında camileri ziyaret etmelerini istemedikleri bildirildi.

Okullardaki dini eğitim ile ilgili tavsiyelerde bulunan bir kurul olan Dini Eğitim Daimi Danışma Konseyi’nin (SACRE) raporunda, ülkenin aşırı sağcı partisi Ukip’in eski kalesi olan Thrurrock bölgesinde ortaya çıkan bu eğilimin “içeriğinin ve kapsamının” araştırılması çağrısı yapılıyor.

Raporda şu ifadeler kullanılıyor: “Aileler İslam’ın öğretilmesine karşı çıkıyor, çocuklarının derslere ve ibadet yerlerine düzenlenen ziyaretlere katılmalarına engel oluyor. Sonuç olarak muhtemelen en çok bu çocukların İslam ile ilgili ders almaları gerekiyor ancak artık bu derslere girmiyorlar.”

Raporda bu gelişmenin bölgenin tamamında yaygın olan bir eğilim olup olmadığının kesin olarak bilinmediği ancak Konsey’in bu durumu araştırması gerektiği vurgulandı.

“Okulların toplum bütünlüğünü teşvik etmek adına meşru bir görevi var” ifadeleri kullanılan rapor ayrıca Thurrock bölgesinde işlenen nefret suçlarına da dikkat çekiyor.

Bölge, Müslümanlara yönelik saldırıların en sık rastlandığı yerlerden biri olarak biliniyor. Müslümanlar bölge halkının yalnızca yüzde 2’sini oluşturuyor.

SACRE, Çarşamba günü Thurrock Belediye Meclisi’nde İslam karşıtı ailelerin çocuklarını din eğitimi derslerinden almasıyla ilgili endişelerini paylaşacak.  

Britanya Müslüman Konseyi’nden bir sözcü Thurrock Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, şunları söyledi: “Gittikçe artan bir oranda çeşitlilik içeren bir toplumda, birbirimizin inancını ve kültürlerini öğrenmek her zamankinden daha önemli.

Özellikle, Müslüman toplumlara yönelik düşmanca tavırlar bu kadar yaygınken ve her geçen gün daha fazla genç insan Müslümanlarla ilgili doğru olmayan görüşler eşliğinde büyürken, camileri ziyaret etmenin yanlış anlaşılmaları çözmeye yardım etmek için önemli bir yol olduğuna inanıyoruz.”



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news/education/education-news

Independent Türkçe için çeviren:  Sezin Bala 

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU