Ünlü yönetmenden sevilen HBO dizisi için sert sözler: "Sefil"

Amerikalı sinemacı, Netflix'in Ölmek için 13 Sebep dizisini de yönetmişti

Emmy adayı Sydney Sweeney, dizide Cassie Howard karakterini canlandırıyor (HBO)

Nowhere, Tenin Gizemi (Mysterious Skin), Kıyamet Kuşağı (Doom Generation) gibi bağımsız gençlik filmlerinin ve Netflix dizisi Ölmek için 13 Sebep'in (13 Reasons Why) yönetmeni Gregg Araki, 1969'da Andy Warhol'un kurduğu dergi Interview için meslektaşı Richard Linklater'a röportaj verdi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

63 yaşındaki yönetmen, filmlerin ilk gösterimlerinden yaklaşık 30 yıl sonra bile bu kadar özgün olmasını sağlayan enerjiden bahsetti. 

Filmleri yeniden restore edilen yönetmen, "Nowhere'in basın turunda bunun hakkında çok konuştuk" dedi:

Nowhere ve Kıyamet Kuşağı'nı özel kılan şeylerden biri de o kızgınlık, öfke ve genç olmanın getirdiği o lanet kafa karışıklığı. Ancak punk rock ve yeni dalga müziğin etkisi nedeniyle bir eğlence ve neşe de var.

Araki, ilk filmleriyle Euphoria gibi ergenliğin karanlık yönlerine çok fazla vurgu yapan çağdaş gençlik dramaları arasındaki farklılığa dikkat çekti.

"Neşe yok"

Araki, kendi filmleri için "Tıpkı bir punk rock ya da new wave konserine gitmek gibi eğlence var, neşe var ve coşku var" diyerek ekledi:

Seks, uyuşturucu, nihilizm ve tüm bunların olduğu Euphoria gibi sefil bir şeyin aksine eğlenceli. Euphoria'da neşe yok.

2022'de IndieWire için Andrew Ahn'a verdiği röportajdaysa Araki, neşeli punk estetiğinin film yapmaya başlamasıyla şekillendiğini açıklamıştı.

Araki, "Tam doğru zamanda doğmuşum gibi hissediyorum" diyerek sözlerini şöyle sürdürmüştü.

59'da doğdum, bu da punk rock müziğin olduğu dönemde lisede olmamı sağladı. Sonra 80'lerin başında sinema okuluna gittim ve punk rock müzikten, yeni dalga müzikten ve tüm o kendin yap kültüründen etkilendim. Ana akımla, kurumsal olanla ve süper popüler olanla ilgilenmedim.

İlk olarak 2019'da yayımlanmaya başlayan Euphoria'nın başrollerinde Zendaya, Hunter Schafer, Jacob Elordi, Alexa Demie, Maude Apatow ve Sydney Sweeney yer alıyor.

Sam Levinson'ın yaratıcısı olduğu dizi, 9 Emmy kazanmıştı.


Independent Türkçe, IndieWire, Interview

DAHA FAZLA HABER OKU