Florida polisi üç gencin okula silahlı saldırı planını engelledi

Gözaltı raporlarında üç çocuğun "Rus komünist grubu" kurduğu belirtiliyor

Florida polisi geçen hafta üç genci gözaltına alarak olası bir silahlı okul saldırısı planını engelledi (WikiMedia Commons)

Geçen hafta ABD'nin Florida eyaletinde polis, bir okulda silahlı saldırı gerçekleştirme planlarını engelledikleri iddiasıyla üç genci gözaltına aldı.

Öğrencilerin üçü de (14 yaşında iki ve 15 yaşında bir erkek çocuk) perşembe günü gözaltına alındı ve kendilerine iki ağır suç isnat edildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

St. Johns County Şerif Bürosuna göre suçlamalar, gençler arasında geçen ve St. Johns'un Jacksonville banliyösündeki Creekside Lisesine saldırmayı tartıştıkları kısa mesajlarla ilgili.

Bildirildiğine göre mesajlarda, hedeflenen kişilerin daire içine alınmış fotoğraflarının yanı sıra ders programları ve ev adresleri de yer alıyordu.

Gözaltı raporlarına göre, memurlar ayrıca gençlerin birbirlerine lisenin havadan çekilmiş fotoğraflarını gönderdiklerini de tespit etti.

St. Johns County Şerifi Rob Hardwick yaptığı açıklamada, "Benim için çocuklarımızın güvenliğinden daha önemli bir şey yok" dedi.

Bu soruşturmada görevlendirilen ve verilen bilgiler doğrultusunda hızlı bir şekilde hareket ederek olası bir trajediyi önleyen gençlik hizmetleri yardımcılarıyla gurur duyuyorum.

USA Today'in haberine göre gözaltı raporları, çocukların okulda iddiaya göre zorbalığa uğradıktan sonra "Birleşik Boyopolis Sosyalist Cumhuriyeti" adında bir "Rus komünist grubu" kurduklarını gösterdi.

Gençlerin daha sonra liseye saldırı planlarını formülleştirmek için bir grup sohbeti kullandıkları ve ayrıca silahların muhtemel kullanımını tartıştıkları iddia ediliyor.

İddiaya göre mesajlardan birinde bir öğrenci şöyle yazdı:

Yarın AK-47'mi getiriyorum.

Diğer şüphelilerden birinin şöyle yanıt verdiği iddia ediliyor:

Ben de.

Ayrıca gözaltı raporlarına göre üç çocuk zarar vermek istedikleri öğrencilerden oluşan bir "hedef listesi" ve öldürmek istedikleri öğrencilerden oluşan bir "ölüm listesi" hazırladı.

Gözaltı raporlarına göre, gençler gruplarına başkalarını da katmayı hedeflemiş ve bir logo oluşturup bunu bir tanımlayıcı amblem olarak bir yama üzerine yerleştirdi.

Ancak belgelerde, gençlerin planın "şaka olmadığı" hakkında ısrar etmeleri üzerine grup sohbetindeki bir üyenin "endişelenmesi ve korkması" üzerine yakalandıkları belirtiliyor. Bu kişi daha sonra onları okul yetkililerine bildirdi.

Şerif bürosundan bir sözcü, gençlerin saldırılarını gerçekleştirmek için tartıştıkları silahlardan herhangi birine erişimlerinin olup olmadığının "belirlenemediğini" söyledi.

Soruşturma sürerken her üç öğrenci de okullarından uzaklaştırıldı.

St. Johns County Okul Bölgesi Yöneticisi Tim Forson'a göre yetkililer üç öğrencinin okuldan atılma ihtimalini de değerlendiriyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Meltem Ergin

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU