Kendi kendini sürebilen gidonsuz motosiklet tanıtıldı

Motoroid 2, denge ve navigasyon için yapay zeka sistemlerini kullanan birkaç sürücüsüz motosikletten biri

Gidon ihtiyacını ortadan kaldıran Yamaha Motoroid 2, kendi kendine sürüş ve kendi kendini dengeleme özelliğine sahip olacak şekilde tasarlandı (Yamaha)

Yamaha, gidonu veya diğer standart kontrolleri olmayan, kendi kendine giden bir elektrikli motosikleti tanıttı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yamaha Motoroid 2, firmanın ilk kez 2017'de tanıttığı Motoroid konsept motosikletinin yeni nesli fakat Yamaha, selefinden farklı olarak bu son aracın çalışan bir prototipini üretti.

Kendi kendini dengeleyen motosiklet, dik durmak ve yollarda gezinmek için jiroskoplara ve görüntü tanıyan yapay zeka sistemlerine sahip ve aynı zamanda üzerinde kimse olmadan kendi kendini sürebiliyor.

Şirketten yapılan açıklamada, "Motoroid 2, sahibini tanıyabilen, destek ayağından kalkabilen ve sürücüsünün yanında gidebilen bir kişisel hareket aracı" dendi.

Motoroid 2, üstüne biri bindiğinde belirgin bir şekilde gerçekçi bir his veriyor ve daha çok ömürlük bir yol arkadaşına benziyor.

Yamaha, Motoroid 2'nin prototipini gelecek ay Tokyo'da düzenlenecek Events Japan Mobility Show 2023'te sergilemeyi planlıyor.

Yamaha'nın motosikletin bir üretim modelini piyasaya sürmeyi planlayıp planlamadığı bilinmiyor fakat geliştirilmeye devam edilmesi, motorlu taşıt devinin en azından bazı özelliklerini gelecekteki motosikletlere entegre etmek için çalıştığını gösteriyor.
 

Motoroid 2
Yamaha, Motoroid 2'yi bir motosikletten ziyade "ömürlük yol arkadaşı benzeri bir varlığa" sahip diye tanımlıyor (Yamaha)

 

Kendi kendine sürüş teknolojisi üretim araçlarında giderek yaygınlaşıyor fakat şu anda 4 tekerli otomobil ve kamyonlarla sınırlı.

Hatta bazıları direksiyondan vazgeçmeyi bile düşündü. Tesla'nın CEO'su Elon Musk başlangıçta görünür kullanıcı kontrolleri olmayan sürücüsüz elektrikli taksilerden oluşan bir filo kurmayı planlıyordu.

Şirket yöneticilerinin, çoğu büyük pazardaki düzenleyicilerin araçlarda direksiyon ve pedalları zorunlu kıldığını belirtmesinin ardından planın rafa kaldırıldığı bildirildi.

Birkaç motosiklet üreticisi, çalışması için sürücüye ihtiyaç duymayan konsept motosikletleri tanıttı.

BMW'nin R 1200 GS Adventure modelini otonom teknolojiyle donattığı ConnectedRide, şirketin üretim modellerinde kullanmayı umduğu "gelişmiş motosiklet güvenliği için bir test ortamı" görevi görüyor.

BMW'den Markus Schramm, 2020'de yaptığı açıklamada, "Gelecekte otonom sürüşe sahip otomobillerin olduğu bir dünyada, bağlantılı kalmak tüm motosiklet segmentleri için acil bir gereklilik olacak" demişti.

Bu, güvenliği artıracak ve motosikletin geleceğe hazır olmasını sağlayacak.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/tech

Independent Türkçe için çeviren: Sevgi Aydoğan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU