Erdoğan: Kağıt üzerinde üyemiz olup gönlünü bizden ayıran varsa ayıklamaktan çekinmeyiz

Cumhurbaşkanı: Makamlarını kaydedince nefislerine yenik düşenler oldu

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, bazı siyasetçilerin yeni parti kurma çalışmaları devam ederken Konya’dan "Kağıt üzerinde üyemiz olup gönlünü bizden ayıran varsa onları ayıklamaktan çekinmeyiz” mesajı verdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Konya’da AK Parti İl Başkanlığı’nda konuşan Erdoğan, Türkiye’nin gündeminde Fırat’ın doğusuna bir operasyon olduğunu belirtirken "Fırat'ın doğusundaki terör yuvalarını da temizlikte kararlıyız” dedi.

Konuşmasında muhalefeti hedef alan Erdoğan, "Hem demokrasi diyeceksiniz hem demokrasiye suikast düzenleyenlere destek çıkacaksınız. Hiçbir devlet belediye kadrolarının militanlarla doldurulmasına sessiz kalmaz. Vatandaşlarımız CHP'nin tutarsızlığını not ediyor. Hiç kimse sandıktan çıkan iradeyi terör baronlarına peşkeş çekemez” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, bazı isimlerin makamlarını kaybedince nefislerine yenik düştüğünü de söyledi:

Bu yolculukta böbürlenenler, başarıyı kendinden menkul görenler oldu. Sahada çalışmak varken fildişi kulelerinde ahkam kesenler oldu. Bu yolculukta makamlarını kaydedince nefislerine yenik düşenler oldu.Kağıt üzerinde üyemiz olup gönlünü bizden ayıran varsa onları ayıklamaktan çekinmeyiz.

Erdoğan'ın bu mesajları yeni parti kuracağı belirtilen eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun memleketinde vermesi dikkati çekti.

Erdoğan, bugün Konya’da yaptığı başka bir konuşmada "Siyaset kapalı kapılar ardında kriz bekleyerek yapılacak bir iş değil” demişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU