Diyarbakırlılar: Barış istiyoruz, kayyum istemiyoruz

Diyarbakır Valiliği’nin “kayyum”, “saray” ve “savaş” sözcüklerinin kullanmaması koşuluyla izni verilen 1 Eylül Dünya Barış Günü Mitingi’nde Diyarbakırlılar, düşüncelerini Independent Türkçe’ye anlattı

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla İstasyon Meydanı’nda düzenlediği etkinlik, kayyum karşıtı mitinge dönüştü.

Dört ayrı polis arama noktasından geçen binlerce kişi, İstasyon Meydanı’nda toplandı. Görevden alınan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Adnan Selçuk Mızraklı ve HDP Eş Başkanı Sezai Temelli, konuşmalarında kayyum atamalarını eleştirdi.

 

selçuk mızraklı.jpg
Dr. Adnan Selçuk Mızraklı / Fotoğraf: Twitter - @SelcukMizrakli

 

Mızraklı konuşmasında, “Oraya para gönderdiğimizi söylüyorlar. Biz para gönderdik, ama nereye? O kayyumların 103,5 milyon borçlarını gönderdik. Biz yaptıklarımızın hesabını halkın önünde vermeye hazırız. Onlar yalanlarının hesabını nasıl verecekler?” dedi.

Miting sırasında kayyum karşıtı sloganların atılması nedeniyle emniyet güçlerinin iki kez Tertip Komitesi’ni uyardığı gözlendi.

 

DSC_4791.JPG
Fotoğraf: Veysi Polat - Independent Türkçe

 

Independent Türkçe, mitinge gelen yurttaşlara 1 Eylül Dünya Barış Günü ile ilgili düşüncelerini sordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ayşe Barut: Bugün Dünya Barış Günü. Ülkemizde, bölgemizde, tüm dünyada kimse ölmesin, anneler ağlamasın. Herkes için özgürlük istiyorum.

Çiğdem Şimşek: Herkesin 1 Eylül Dünya Barış Günü’nü kutluyorum. Hepimizin temennisi olan barışın bir an önce sağlanmasını istiyorum.

Firkat Kurt: Her çiçek kendi kökünde yeşeriyor. Neden önümüze gelen bizi engelliyor. Hele hele kayyumu asla kabul etmiyoruz. Gitsinler, yoksa da bu halkın oylarını versinler.

Güler Koyun: Biz anneler olarak barış istiyoruz, savaş istemiyoruz, evlatlarımızın ölmesini istemiyoruz. Bir kayyumları burada istemiyoruz. Buradan gitsinler.

Halim Tanrıkulu: 1 Eylül, kardeşlik, eşitlik demektir. Savaş istemiyoruz; yeter artık. Dünyada ve ülkemizde artık kimse ölmesin, yeter artık diyoruz.

İlhan Kılıç: Tüm halklar için barış, eşitlik ve özgürlük istiyorum. Barış çok güzel bir şey. İnsanlık ve sevgi demektir barış.

Mecit Çiçek: Bu savaş bitmeli artık. Savaş bitsin istiyoruz.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU