Kadirov'dan Çeçen birliklerini Ortadoğu'ya gönderme önerisi

"Dost dediğiniz Avrupa ülkelerinden sivilleri bombalamamasını isteyin"

Ramazan Kadirov, 2007'den bu yana Çeçenistan'ı yönetiyor (Reuters)

Çeçen lider Ramazan Kadirov, Hamas'ın İsrail yerleşim yerlerine saldırılarıyla başlayan savaşla ilgili bir mesaj yayımladı.

Pazartesi günü bir video kaydı paylaşan Kadirov, Filistin'le dayanışma içinde olduklarını ifade ederken, uluslararası topluma Ortadoğu'da gerilimin daha fazla artmasını engelleme çağrısı yaptı.

Yaptığı konuşmada Müslüman ülkelerin liderlerine seslenen Kadirov, "Bir koalisyon oluşturun ve dost dediğiniz Avrupa ve Batı ülkelerinden militanları yok etme bahanesiyle sivilleri bombalamamasını isteyin" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Çeçen lider sözlerini, "Filistin'i destekliyoruz. Ve diğer çatışmaların aksine daha fazlasına evrilebilecek bu savaşa karşıyız" şeklinde sürdürdü.

İsrail ve Gazze'de yaşanan çatışmaların durdurulmasını talep eden Kadirov, Çeçen birliklerinin Ortadoğu'da barış gücü askerleri olarak konumlandırılmasını da önerdi. 

Kadirov, Çeçen askerlerinin Ortadoğu'da "düzeni sağlamaya" ve "yıkıcı unsurlarla mücadeleye" hazır olduğunu söyledi.

7 Ekim'de Hamas militanları Gazze sınırındaki İsrail yerleşimlerine yönelik sürpriz bir saldırı başlatmış, İsrail yönetimi bunun üzerine savaş ilan etmişti.

Saldırılarda 900'den fazla İsrailli öldürülürken, takip eden günlerde İsrail tarafından Gazze'ye düzenlenen bombardımanda da birçoğu çocuk 600'den fazla kişi öldürüldü.

Ramazan Kadirov komutasındaki Çeçen güçlerinin, Rusya'nın Ukrayna'da yürüttüğü savaşta da aktif rol aldıkları biliniyor.


Independent Türkçe, Kyiv Post, Newsweek

DAHA FAZLA HABER OKU