Breaking Bad'in alternatif finali ilk kez açıklandı

Walt'un azimli ve acımasız olduğu bazı anlarda Jesse'nin tam tersi tavırları, dizinin finalini etkiledi

Breaking Bad toplam 16 tane Emmy Ödülü kazandı (Netflix)

Breaking Bad’in senaristleri Thomas Schanuz ve George Mastras, 5. sezonda ekranlara veda eden dizinin finalinde, Aaron Paul’un canlandırdığı Jesse Pinkman için farklı bir son düşündüklerini söyledi.

Vince Gillighan tarafından yaratılan ve ilk olarak 2008'de yayımlanan Breaking Bad, 2013'te sona ermişti.

Lisede kimya öğretmeniyken uyuşturucu baronuna dönüşen Walter White'ın (Bryan Craston) hikayesinin anlatıldığı dizi, hâlâ tüm zamanların en iyi yapımlarından biri olarak gösteriliyor.

Dizinin en önemli karakterlerinden biri olan Jesse Pinkman’ın, Walter White’ın uyuşturucu imparatorluğu kurmasındaki payı çok büyük.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Schanuz ve Mastras, White’ın eski öğrencisi ve daha sonra iş ortağı olan Pinkman’ın dizinin finalinde uyuşturucu imparatorluğunu neden devralmadığı konusuna açıklık getirdi.

Buna göre dizinin ilk kez açıklanan alternatif finali, Pinkman’ın söz konusu uyuşturucu imparatorluğunu devralmasıydı.

Dizinin sonunda işleri değiştiren olayın tren soygunun anlatıldığı bölümde Drew adlı küçük bir çocuğun, Todd tarafından öldürülmesi olduğunu ifade eden Schanuz, şunları söyledi:

Walt'un emekliye ayrılacağı, Jesse’nin işlerin başına geçeceği gibi bir fikrimiz vardı ama çocuk vurulunca bunların hepsi değişti.

Walt'un azimli ve acımasız olduğu dizinin bazı bölümlerinde ise Jesse, hocasının tam tersiydi.

Çocuğun ölümünün, iki karakter arasındaki mutlak sona götüren temel çatışmada kendileri için bir araç olduğunu söyleyen Mastras, bu olayın Jesse'yi tamamen Walt'un karşısına geçirdiğini dile getirdi.



Independent Türkçe, Screenrant, Slashfilm

DAHA FAZLA HABER OKU