Expo 2023 Doha Bahçıvanlık Fuarı’nda yer alan Suudi Arabistan standı büyük ilgi çekti

Suudi Arabistan standının Genel Sorumlusu Salih bin Abdulmuhsin bin Dakhil, Suudi standının ‘Girişimlerimiz’ alanının yanı sıra, ülkedeki doğal manzaralar ve arazileri yansıtan ‘Doğamız’ gibi birçok alan içerdiğini bildirdi

Suudi Arabistan’ın standında ‘Doğamız’, ‘Girişimlerimiz’ ve ‘Refahımız’ adı verilen ana alanlar yer alıyor / Fotoğraf: SPA

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani’nin yanı sıra çok sayıda lider ve hükümet başkanı, Expo 2023 Doha Bahçıvanlık Fuarı’nda yer alan Suudi Arabistan’ın standını ziyaret etti.

Şarku’l Avsat’ın Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA’dan aktardığı habere göre, Suudi Arabistan Tarım, Çevre ve Su Kaynakları Bakanı Abdurrahman el-Fadli tarafından karşılanan liderler, yeşil çevre girişimlerinin çalışmaları, yenilenebilir enerjinin etkili katkıları ve büyük çevresel yatırımlar hakkında bilgi aldı.

Katar Emiri Şeyh Temim’in açılışını yaptığı ‘Yeşil Çöl, Daha İyi Çevre’ sloganı altında düzenlenen Expo 2023 Doha Bahçıvanlık Fuarı’nda, bahçıvanlık ve çevresel sürdürülebilirlik alanındaki en iyi uygulamalar ve yenilikler sergileniyor.

Fuar ayrıca, uluslararası topluma çölleşmeyle mücadeleye yönelik modern tarım, teknoloji ve yenilik, çevre bilinci ve sürdürülebilirlik gibi 4 eksende yenilikçi çözümler keşfetmesi ve benimsemesi için ilham veriyor.

Suudi Arabistan standının Genel Sorumlusu Salih bin Abdulmuhsin bin Dakhil, Suudi standının ‘Girişimlerimiz’ alanının yanı sıra, ülkedeki doğal manzaralar ve arazileri yansıtan ‘Doğamız’ gibi birçok alan içerdiğini bildirdi.

Abdulmuhsin bin Dakhil’e göre, stanttaki alanlar arasında, Suudi Arabistan’ın 2030 Vizyonu’nun çevresel refahı teşvik ederek, geleceği şekillendirmedeki rolünün vurgulanmasına dayanan ‘Refahımız’ alanı da yer alıyor.

Burada, ülkenin bitki örtüsünü geliştirme, çevre ve sürdürülebilirlik ile ilgili öne çıkan programlar hakkında bilgi veriliyor.

Suudi standı ayrıca, ziyaretçiye ekosistem hakkında ilham verici bir deneyim sunan etkileşimli bir alanı da içeriyor.

Stand aynı zamanda, ulusal mirastan ilham alan geleneksel sanatlar ve folklorik danslarla ziyaretçilerin ilgisini çekmesiyle de öne çıkıyor.

Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) Genel Sekreteri Casim Muhammed el-Budeyvi, uluslararası toplumun çevreyi korumanın en iyi yollarını tartıştığı bir zamanda düzenlenen Expo 2023 Doha Bahçıvanlık Fuarı’nın önemini vurguladı.

Katar resmi haber ajansı QNA’ya göre, Budeyvi, fuarın açılış törenine katılımı sırasında yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Expo 2023 Doha Bahçıvanlık Fuarı, bahçecilik konusunda sürdürülebilir tasarım ve çevre koruma alanındaki yenilikleri birleştiriyor. Aynı zamanda bahçecilik ve tarım alanında doğayı korumanın ve sürdürülebilirliği teşvik etmenin önemi konusunda farkındalığı artırmayı amaçlıyor.

Budeyvi, Katar’ın sergiye ev sahipliği yapmasının, uluslararası toplumun, Katar’ın yeteneklerine duyduğu güveni gösterdiğini vurguladı.

Bunun, Körfez ülkeleri için bir gurur kaynağı olduğunu dile getiren Budeyvi, bu olağanüstü etkinliğe ev sahipliği yapan Katar’a başarılar diledi.

KİK Genel Sekreterliği’nin, çevre alanındaki ortak Körfez eylemi, ortak plan ve stratejilerin en önemli konularını vurgulamak amacıyla ‘Sürdürülebilir Bir Çevre için Yeşil Körfeze Doğru’ konulu stand ile fuara katılım gösterdiğini de sözlerine ekledi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU