Sinemada yeni trend diyalogsuz filmler mi?

Disney+'ın beğenilen geriliminden sonra konuşma olmayan bir film daha yolda

ABD'de 1 Aralık'ta gösterime girmesi planlanan filmin Türkiye için vizyon tarihi henüz belirsiz (Lionsgate)

Görünüşe göre sinemada, oyuncuların sustuğu yeni bir trend ortaya çıkıyor.

2017'den beri ilk filmini çeken John Woo'nun diyalogsuz gerilimi Silent Night'tan yeni bir fragman yayımlandı. 77 yaşındaki Woo'nun son filminde Joel Kinnaman'ın canlandırdığı baş karakter konuşamıyor.

Filmin sloganıysa açık ve net:

Hiçbir şey intikamdan daha yüksek sesle konuşamaz.

Yakın zamanda baş kahramanın konuşmadığı bir film daha gösterime girmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hulu'nun bilimkurgu gerilim türündeki No One Will Save You filmi, yaşadığı kasabada dışlanan genç bir terziyi merkeze alıyordu. İzole bir hayat süren Brynn'in, uzaylı istilasıyla altüst olan yaşamını aktaran gerilimde neredeyse hiç konuşma yer almıyordu.

Brian Duffield'ın 22 Eylül'de gösterime giren filmi No One Will Save You'da, uzaylı kuşatması altındaki uzak bir evde yaşayan Brynn rolünde Kaitlyn Dever yer alıyordu.

"Konuşması için neden yok"

Entertainment Weekly'ye konuşan Duffield, "Film, bu kişinin gerçekten bir topluluğa ait olmak istediği ama bunu hak ettiğini düşünmediği bir karakter meselesiydi" diyerek ekledi:

Diyalog olmamasının onun karakterini güçlendirdiğini hissettim. Filmin çoğunda konuşması için neden yok çünkü ses çıkarmamak için çok çabalıyor. 'Evimde bir uzaylı var' demeyecek. Ayrıca, Kaitlyn Dever varken, hiçbir şey söylemesine gerek yok. Gözleriyle gerçekten etkileyici bir şekilde monolog yapabiliyor.

Diyalogsuz filmlerin henüz bir trend olarak adlandırılıp adlandırılamayacağı net olmasa da eleştirmenlere göre, sessiz film döneminden yaklaşık 100 yıl sonra, en azından birkaç film yapımcısının aynı zamanda sırtını diyaloglara yaslamadan uzun metrajlı hikaye anlatımını keşfetmesi ilginç.

Dil yerine müzik

Woo, Vulture'a filmiyle ilgili şunları söyledi:

Filmin tamamı diyalogsuz. Bu bana hikayeyi ve karakterin nasıl hissettiğini anlatmak için görselleri kullanma imkanı verdi. Dil yerine müzik kullanıyoruz. Film tamamen görüntü ve sesten oluşuyor.

Filmde, bir adam oğlunun intikamını almak için Noel arifesinde cinayet serisine imza atıyor.


Independent Türkçe, Hollywood Reporter, Entertainment Weekly

DAHA FAZLA HABER OKU