Erdoğan: Türkiye Yüzyılı'nı adaletin de yüzyılı yapmakta kararlıyız

Yeni anayasa konusu hakkında konuşan Erdoğan, "Bu talebe siyaset kurumu başta olmak üzere sorumluluk makamında olan hiç kimsenin kulak tıkama lüksü yoktur" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Danıştay Başkanlığı IASAJ programı kapanış ve Danıştay eğitim tesisi açılış töreninde konuştu.

"Adliyenin kapısını adaletin de kapısı haline getirinceye kadar durmadan çalışmalarımızı sürdüreceğiz" diyen Erdoğan, "Türkiye Yüzyılı'nı adaletin de yüzyılı yapmakta kararlıyız. Bunu da hep beraber dayanışma içinde halledeceğiz" dedi.

Yeni anayasa mesajı

Konuşmasında yeni anayasa konusuna da değinen Erdoğan, " Darbe anayasasından kurtulmalıyız. Vesayetçilerin, 27 Mayıs 1960 darbesiyle, 12 Eylül rejiminin perçinlediği prangaların sökülüp atılma vakti gelmiştir. Bu talebe siyaset kurumu başta olmak üzere sorumluluk makamında olan hiç kimsenin kulak tıkama lüksü yoktur. 85 milyonun tamamının kırmızı çizgileri haricinde her konuyu görüşmeye, tartışmaya açık olduğumuzu ifade ettik. Yeni dönemde sivil, kuşatıcı bir anayasayla buluşturmak olduğu açıktır. Uzun yıllar sonra ilk kez yeni anayasa konusunda müspet atmosferi bu bakımdan önemli gördüğümü belirtmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

"Batı'dan somut adım bekliyoruz"

Türkiye'nin dünyanın en eli kanlı terör örgütleriyle mücadele eden bir ülke olduğunu söyleyen Erdoğan şöyle devam etti:

Ülkemiz konumu itibarıyla küresel güç kavgalarının ortasında ve doğrudan hedef almaktadır. Suriye'nin kuzeyindeki terör yapılarına verilen aleni destek bunun en somut örneğidir. Ayrıca ülkemizde darbe suçu işlemiş firari şahısların Batı ülkelerinde korunması da bunun başka bir örneğidir. Son günlerde başka mahkemelerin de buna alet edildiğini görüyoruz. Klasörler dolusu delile rağmen terör elabaşlarına yönelik hiçbir adım atılmamasını ne kendimize ne de milletimize izah edemiyoruz. Dağdaki kamptaki ve ya sınır dışındaki teröristle mücadele elbette kolay değildir. Ama en zoru devletin kılcal damarlarına kadar sızmış kravatlı teröristlerle uğraşmaktır.

Önceki gün Meclis'imizin açılışına denk getirilen terör eylemi oldu. Polisimiz süratli müdahalesiyle teröristler eylemine ulaşamadan etkisiz hale getirildi. Her açıdan alçak bir saldırıyla ve buna teşebbüs eden terör örgütüyle karşı karşıyayız. Bu caniler etkisiz hale getirilmeseydi ve bir şekilde yurt dışına kaçmış olsaydı siyasi sığınmacı denilerek adeta baş tacı edilecekti. Biz acımızı paylaşan dostlarımızdan kınamayla birlikte artık somut adımlar görmek istiyoruz. Buradaki kıymetli misafirlerimizin destekleriyle bu haklı beklentimizin önümüzdeki dönemde daha makus bulacağına inanıyorum.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU