Elon Musk: Seçim dürüstlüğünü baltalayan "Seçim Dürüstlüğü" Ekibi gitti

Platformda yazan milyarder, ekibin aslında "seçim dürüstlüğünü baltaladığını" iddia etti

Elon Musk eylülde ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy'nin ofisindeki bir toplantının ardından ABD Kongre Binası'ndan ayrılırken (AFP)

Elon Musk, seçim dezenformasyonuyla mücadele eden X ekibinden personel çıkararak aslında "seçim dürüstlüğünü baltaladıklarını" iddia etti.

The Information'a konuşan kaynaklar eskiden Twitter diye bilinen platformun, Dublin ofisinde çalışan 4 kişi ve genel müdür de dahil küresel ekibin yarısından kurtulduğunu söyledi.

Daha sonra X'te bu hamleyi doğrulayan Musk şöyle dedi:

Seçim dürüstlüğünü baltalayan 'Seçim Dürüstlüğü' Ekibini mi kastediyorsunuz? Evet, gittiler.

2024 ABD başkanlık seçimine bir yıldan biraz daha uzun bir süre kalmışken The Messenger'ın haberine göre ekibin, artık çoğu Kuzey Amerika'da olmak üzere sadece 6 çalışanı olabilir.

The Independent, işten çıkarmayla ilgili yorum için platformla temasa geçince "Şu anda meşgulüz, lütfen daha sonra tekrar deneyin" diye cevap veren bir mesaj aldı.

Şirketin bir blog yazısında "manipülasyonla mücadeleye, sahte hesapları ortaya çıkarmaya ve oluşan tehditlere karşı platformu yakından izlemeye odaklanmak üzere güvenlik ve seçim ekiplerini" "genişlettiğini" duyurmasından bir aydan kısa süre geçmişken bu hamle geldi.

 


CEO Linda Yaccarino kısa süre önce Financial Times'a platformun seçimler, güven ve güvenlik ekiplerini genişletmeyi hedeflediğini söylemişti.

Musk defalarca geri adım atmaya çalıştıktan sonra şirketi 44 milyar dolara satın alma işlemini tamamladığında şirketin işgücünde ciddi bir kesintiye gitmişti.

New York Times'ın şubatta bildirdiği üzere, art arda yapılan işten çıkarmaların ardından şirketteki çalışan sayısı 7 bin 500'den 2 binin altına düşmüştü.

İşten çıkarılanlar arasında güven ve güvenlik ekibinden birçok kişinin yanı sıra Yoel Roth ve Ella Irwin gibi bu alandaki üst düzey yöneticiler de bulunuyordu.

Eski Güven ve Güvenlik Başkanı Roth, gazete için kaleme aldığı konuk yazısında Musk ve Donald Trump'ın internetten yaptığı saldırıların ardından evinin önündeki silahlı güvenlik görevlileriyle yaşamak ve aylarca saklanmak zorunda kaldığını açıklamıştı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Meltem Ergin

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU