Billie Eilish kendisini üstsüz robot şeklinde resmeden dergiye ateş püskürdü: Ben 17 yaşındayım

Eleştirilerin ardından Nylon Germany, cuma günü kapak fotoğraflarını Instagram’dan kaldırdı

Billie Eilish hayranları dergiye tepki gösterdi (AP)

Billie Eilish, kendisini izni olmadan, kapağında üstsüz bir robot şeklinde resmeden Nylon Germany dergisini eleştirdi.

17 yaşındaki şarkıcı kapak görseline öfkesini, derginin Instagram gönderisine yorum yaparak paylaştı. Derginin Instagram hesabında, “dijital dehalar” konulu 8. sayısında Eilish’in “üç kapak yıldızından” biri olduğu açıklanmıştı.

“Bu da ne böyle?” yorumunda bulunan Eilish ardından öfkesinin sebebini anlattı ve derginin robotu çıplak resmetme kararını eleştirdi.

 

 

Eilish, “Bu şey için Nylon benimle görüşmedi. Ne ben ne de ekibimden kimse bunu bilmiyordu. Bu benim gerçek bir resmim bile değil. Hiçbir yaratıcı tavsiyem olmadı. Benim üstsüz bir resmimi mi yapacaksınız??? Gerçek olmayan?? 17 yaşımda? Ve bunu kapak yapacaksınız???? Resim benim robot versiyonum gibi görünse bile buna hiçbir şekilde izin vermedim" diye yazdı.

Şarkıcı yorumunun sonunda derginin kendisini kel tasvir etmesini de eleştirdi.

Eilish’in yanıtı 34 binden fazla beğeni aldı ve şarkıcının hayranları onu savundu.

Bir kişi, “O 17 yaşında, neden bunun uygun olduğunu düşünüyorsunuz? Ve onun izni olmadan yapmışsınız. Bunu hemen silin” derken, bir başka kullanıcıysa şunları söyledi:

Birinin görüntüsünü değiştirip, bu kişi konuyla ilgili herhangi bir tavsiye vermemiş ya da söz söylememişken, sayıyı satmakta sorun olmadığını cidden düşünüyorsanız şaka gibi bir dergisiniz.

Tepkilere yanıt veren Nylon, kapak resminin altına yazdığı yazıya ekleme yaparak niyetinin “Billie’nin etkisini onurlandırmak” olduğunu belirtti. Dergi şu ifadeleri kullandı:

Bu kapak için kafa karıştırıcı ya da Billie Eilish’e hakaret eden bir bakış açısı oluşturma gibi bir niyetimiz asla olmadı. Bu resmi yaratmaktaki tek amacımız Billie’nin etkisini ve çalışmalarını onurlandırmaktı. Bu resim dijital deha sanatçılarının gücünü vurgulayan bir kapak serisinin bir parçası.

Şarkıcıdan özür dilenmediği görülen yazı şöyle devam etti:

Bu resim onun dünya çapında milyonların üzerindeki ve bizim üzerimizdeki başarılarına ve etkisine adanarak oluşturulmuş bir 3D sanat eseridir.

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu açıklamaya rağmen insanlar derginin bu sayısının “iptalini” talep etmeye devam etti.

Yayının cevabını yeterli bulmayanlar arasında ünlü blog yazarı Perez Hilton da vardı. Hilton, “Yanıtınız kötü!” diye yazdı.

Eleştirilerin ardından Nylon paylaşımı Instagram’dan sildi.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Sezin Bala

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU