Avengers: Endgame’in meşhur sahnesi, son anda değiştirilmiş

Joe Russo filmle ilgili hiç pişmanlık duymadığını söyledi

28 Ağustos'ta gerçekleştirilen söyleşide Joe Russo soruları yanıtladı (Marvel)

Uyarı: Haber metni Avengers: Endgame’e dair spoiler içerir. 

Avengers: Endgame’in yönetmenlerinden Joe Russo, filmin meşhur sahnesine son anda yapılan eklemeyi açıkladı.

Endgame’i kardeşi Anthony’yle birlikte çeken Russo, 28 Ağustos’ta gerçekleştirilen Talks at Google yayınında, kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. Sorulardan biri; zamanı geri alabilseydi filmdeki hangi sahneleri değiştireceğiydi.

Endgame gibi “tekrar tekrar” çekilen (ve “neredeyse sınırsız” kaynaklara dayanan) bir filmin yapım sürecini anlatan Russo ise yanıt olarak, “Sonunda  pişman olduğumuz bir şey kalırsa işimizi doğru yapmamışız demektir” diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Russo örnek olarak Endgame’in sonundaki meşhur sahneyi gösterdi. Bu sahnede Tony Stark, Thanos’u yenmek için parmaklarını şıklatarak -böylece kendi hayatına da son vererek- “Ben Iron Man’im” diyor.

Bu, 2008'de gösterime giren ilk Iron Man filmindeki Robert Downey Jr.’ın karakterinin gazetecilerin karşısında süper kahraman kimliğini açıkladığı sahneye bir gönderme olduğundan hayranları etkilemişti.

Russo, “Meşhur ‘Ben Iron Man’im’ sahnesi, aslında film gösterime girmeden iki ay önce çekildi. (...) Hayli tekrarlayan bir süreçti ve tek sınırı, bir noktada uykuya yenik düşmenizdi" ifadelerini kullandı.

Sonrasında kendisinin ve kardeşinin filme dair herhangi bir pişmanlık duymadığını (film tüm zamanların en çok bilet satan filmi Avatar’ı geçmişti) söyleyen yönetmen, finalden “çok memnun” olduklarını belirtti.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Esra Güngör

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU