Keith Richards rap müziğe ateş püskürdü: "İnsanların bana bağırmasından hoşlanmıyorum"

Rolling Stones'un 79 yaşındaki gitaristi pop müziği de "çöp" diye tanımladı

Keith Richards, 1962'den beri Rolling Stones'da çalıyor (Reuters)

Keith Richards rap müziği eleştirerek "insanların ona bağırmasından" hoşlanmadığını açıkladı.

Rolling Stones'un 79 yaşındaki gitaristi pop müzik sahnesini de hedef alarak bu türü de "çöp" olarak tanımladı.

Richards bu yorumları Rolling Stones'un yeni albümü Hackney Diamonds'ın yayımlanmasından önce Telegraph'a verdiği röportaj sırasında yaptı.

Müzisyen, blues, caz ve klasik dahil çok çeşitli müzik türlerini dinlediğini ancak pop müzik listelerini reddettiğini belirtti.

Richards, "Pop müzikten şikayet etmeye başlamak istemiyorum" dedi. 

Her zaman çöptü. Demek istediğim, zaten amacı da bu. Olabildiğince ucuz ve kolay hale getiriyorlar ve bu nedenle kulağa hep aynı geliyor; içinde çok az duygu var.

Richards şöyle devam etti: 

Enstrüman çalan kişilerin müziğini dinlemeyi seviyorum. Yani, eskiden asansörlerde duyduğunuz ve artık alışılagelmiş olan plastik sentezli müziği dinlemekten hoşlanmıyorum.

Richards ardından öfkesini rap müziğe yöneltti ve ekledi: 

İnsanların bana bağırarak bunun müzik, yani rap olduğunu söylemesinden gerçekten hoşlanmıyorum. Buna evimden çıkmadan da yeterince maruz kalabiliyorum.

Richards, grup arkadaşları 80 yaşındaki Mick Jagger ve 76 yaşındaki Ronnie Wood'la birlikte önceki haftalarda Hackney'de düzenledikleri basın toplantısında Hackney Diamonds'ın yakında piyasaya çıkacağını duyurmuştu.

Etkinlikte Rolling Stones, 2021'de hayatını kaybeden davulcuları Charlie Watts'ı saygıyla anmıştı.

Richards, "Charlie gittiğinden beri her şey farklı, o 4.'müzdü, artık yok. Elbette onu inanılmaz derecede özlüyoruz" dedi.

Ama Charlie Watts sayesinde, onun tavsiyesiyle grubun yedek davulcusu Steve Jordan'a sahibiz; Charlie eğer ona bir şey olursa, onun aradığımız kişi olduğunu söylemişti. Steve bizim bir arkadaşımızdı, ben de Steve'le çalışmıştım, bu yüzden doğal bir gelişmeydi. Charlie'nin onayı olmasaydı çok daha zor olurdu, biliyorsunuz.

Grubun 18 yıl sonra orijinal repertuardan oluşan ilk stüdyo albümü niteliğindeki kayıtta iki parçada Watts'ın davulları yer alıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Basın toplantısına katılan hayranlar Stones'un yeni single'ı Angry'nin, Euphoria'nın oyuncusu Sydney Sweeney'nin oynadığı müzik videosuna da ilk kez göz atma fırsatı buldu.

Albümde Lady Gaga, bas çalacağı söylenen Paul McCartney ve Stevie Wonder'ın da aralarında bulunduğu bir dizi tanınmış konuk sanatçının yer alacağı da doğrulandı.

Hackney Diamonds'ın 20 Ekim'de piyasaya sürülmesi planlanıyor.
 


*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/

Independent Türkçe için çeviren: Sevgi Aydoğan
 

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU