Sokotra'da artık gat bitkisine yer yok: En ağır cezalar verilecek

Gat tedarikçileri ve satıcıları tutuklanacak, kararı ihlal eden herkese en ağır cezaların verilecek

Gat ağacı deniz veya hava yoluyla Sokotra'ya giremeyecek, ticareti yapılamayacak ve tanıtılmasına izin verilmeyecek / Fotoğraf: AFP

Hint Okyanusu'nda yer alan Sokotra Takımadaları Valiliği yetkilileri, dün akşam yaptıkları açıklamada, gat bitkisinin bölgeye girişini engelleme kararı aldıklarını duyurdu.

Sokotra Valisi Rafet Ali tarafından yayımlanan kararla, gat bitkisinin deniz veya hava limanlarından Sokotra'ya girmesine izin verilmeyeceği, ticaretinin yapılamayacağı ve Sokotra'nın kültürünü, gençliğini ve geleceğini korumak adına tanıtımının yapılmayacağı vurgulandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Uyuşturucu etkili gat 

Sokotra yetkilileri, narkotik gat bitkisinin sosyal, ekonomik ve güvenlik açısından yarattığı zarar nedeniyle bu kararı aldıklarını söyledi.

Alınan kararla gat tedarikçilerinin ve satıcılarının tutuklanacağı ve ihlal eden herkese en ağır cezaların verileceği teyit edildi.


Karar ilk değil

Bu Yemen'deki yetkililerin gat bitkisiyle ilgili aldığı ilk karar değil.

Yemen'in güneyindeki Aden şehrinin güvenlik yetkilileri daha önce Mayıs 2016'da perşembe ve cuma hariç haftanın tüm günlerinde gat bitkisinin şehre girişini engelleme kararı almıştı. Ancak karar sahada uygulanmadı.

Gat, Yemen'de yaygın olarak tüketiliyor. Ekonomik araştırmalara göre, tarımsal ürün en yüksek ticari karı sağlıyor ve Yemenlilerin bu üründen kaynaklanan kaybı günde 20 milyon doları aşıyor.

 

 

Independent Arabia, Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU