Eski Van kayyumunun Genel Sekreteri: KHK'yla ihraç edilenlerin işlemlerini yaparken büyük keyif aldım

Mustafa Yalçın, 31 Mart seçimlerinde AK Parti'den Kayseri'nin Talas ilçenin belediye başkanı seçilmişti

Eski Van belediyesi kayyumunun genel sekreteri, Kanun Hükmünde Kararname ile ihraç edilenlerin uzaklaştırmalarını yaparken keyif aldığını söyledi.

Mustafa Yalçın, Van Büyükşehir Belediyesi'nin 2014 yılında seçilen belediye başkanı Bekir Kaya'nın yerine atanan kayyum Murat Zorluoğlu'nun Genel Sekreteri olarak görev yapmıştı. Sosyal medyada yayınlanan görüntülerde, Yalçın'ın KHK'larla ilgili işlem yaparken büyük keyif aldığını ifade ettiği sözlerin yer aldığı video tepki çekti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

31 Mart yerel seçimlerinde Kayseri Talas Belediye Başkanı seçilen Mustafa Yalçın, tepki çeken videoda "Tabii bunların hepsini yok etmek üzere… 653 kişiydi galiba benim imzamla işten çıkardığımız. Bir o kadar da Kanun Hükmünde Kararname ile işlerine son verilenler oldu. Ama şunu söyleyeyim: Ben işten uzaklaştırmaları yaparken çok büyük keyif aldım, zevk aldım. Bunu Sayın Haseki ile de paylaştım" ifadelerini kullanıyor.

22 Nisan’da Yalçın’ın tepki çeken videosunu sosyal medya hesabından paylaşan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, “Kayyum döneminde Kayseri'den getirilerek Van Büyükşehir Belediyesi'ne Genel Sekreter yapılan Mustafa Yalçın KHK ile ihraç etmenin ne kadar hukuki olduğunu zevkle anlatıyor!” değerlendirmesinde bulunmuştu.

 

Van Büyükşehir Belediyesi'ne yine kayyum atanınca tekrar dolaşıma giren görüntüler, yüzlerce kişi tarafından paylaşıldı

Kasım 2016’da Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya, İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılmıştı.

Bakanlık, Kaya’nın dönemin Van Valisi İbrahim Taşyapan’ı Büyükşehir Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirmişti.

Daha sonra Bakanlar Kurulu'nun 13 Haziran 2017 tarihli kararı ile Van Valiliği görevine atanan Murat Zorluoğlu, İçişleri Bakanlığınca yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında Van Büyükşehir Belediyesine kayyum olarak atanmıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU