Husi Heyeti Riyad’da: Yemen barış görüşmeleri olumlu ilerliyor

Suudi Arabistan Savunma Bakanı, Sana heyetiyle bir araya geldi. BM Yemen Elçisi Grundberg görüşmeyi memnuniyetle karşıladı

Suudi Arabistan Savunma Bakanı Prens Halid bin Selman, Sana heyetiyle bir araya geldi / Fotoğraf: SPA

Suudi Arabistan İletişim ve Koordinasyon Heyeti ve Umman heyetinin de katıldığı Yemenli taraflar arasındaki müzakerelerin ilk turu başarıyla sonuçlandı.

Sana’dan Riyad’a gelen Husi heyeti ile yapılan ilk turunda olumlu sonuçlar alındı. Şarku’l Avsat’ın Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı’ndan aktardığı açıklamada “Yemen’deki barış sürecini destekleyecek bir yol haritasına ulaşmada olumlu ve ciddi ilerleme sağlanması” Riyad tarafından memnuniyetle karşıladı.

Suudi Arabistan Savunma Bakanı Prens Halid bin Selman Sana Heyeti ile yaptığı görüşmede, Suudi Arabistan’ın Yemen halkının yanında durduğunu, Yemenli partileri Yemen’de Birleşmiş Milletler (BM) gözetiminde kapsamlı ve kalıcı bir siyasi çözüme ulaşmak için diyalog masasına oturmaya teşvik etme konusundaki kararlılığına vurgu yaptı.

Selman sosyal medya platformu X aracılığıyla yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Görüşmelerin amacına ulaşmasını, Yemenli tarafların bir araya gelerek konuşup birleşmesini, böylece Yemen’in siyasi istikrar ve kalıcı çözüme ulaşmasını umuyoruz”

BM Yemen Özel Temsilcisi Hans Grundberg, Husi heyetinin Riyad ziyaretini memnuniyetle karşıladı. Suudi Arabistan ve Umman’ın siyasi bir sürecin yeniden başlamasını kolaylaştırmak için bir dizi tartışmalı konuya çözüm bulma çabalarından dolayı teşekkürlerini dile getirdi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın.

DAHA FAZLA HABER OKU