Ünlü komedyenin isyanı: "Rol arkadaşımın maaşının yüzde 1'i teklif edildi"

2016 yapımı Hayalet Avcıları için 67 bin dolar teklif edilen oyuncunun rol arkadaşı 14 milyon dolar kazanmış

Hayalet Avcıları, dünya çapında 229 milyon dolar hasılat yapmıştı (Columbia Pictures)

Komedyen ve oyuncu Leslie Jones, 2016 yapımı Hayalet Avcıları'nda (Ghostbusters) rol almanın onun için gerçek maliyetini açıkladı.

56 yaşındaki oyuncu, Leslie L*net Jones (Leslie F*cking Jones) adını verdiği anı kitabında, film sürecinde ırkçı tepkilere maruz kalırken, rol arkadaşları Melissa McCarthy, Kristen Wiig ve Kate McKinnon'dan "çok daha az" kazandığını açıkladı.

"Daha fazlası için mücadele etmem gerekti"

80'lerin doğaüstü öğelerle süslü komedi klasiğinin kadın başrollü yorumunu, Paul Feig yönetmişti. 

Jones, biyografisinde "Bu filmde yer aldığım için şanslı olduğum, süreç boyunca zaman zaman bana açıkça ifade edildi" diye yazdı ve ekledi:

Ama dürüst olmak gerekirse, özellikle Melissa McCarthy ve Kristen Wiig'den çok daha az para aldığım için 'Bu lanet filmde olmak zorunda değilim' diye düşünüyordum.

Jones, sözlerini şöyle sürdürdü:

Onları eleştirmiyorum ama ilk teklifim 67 bin dolara bu filmde oynamaktı. Daha fazlasını almak için mücadele etmem gerekti (sonunda 150 bin dolar aldım) ama mesaj açıktı: 'Bu seni uçuracak, bundan sonra ömür boyu filmlerde oynayacaksın' gibi saçmalıklar, sanki zaten onlarca yıllık başarılı bir kariyerim yokmuş gibi.

Jones, komedi programı Saturday Night Live'ın yanı sıra Zirvedeki Beş (Top Five), Aşk Kazası (Trainwreck) ve Amerikan Rüyası 2 (Coming 2 America) gibi filmlerde ve pek çok dizide rol almıştı. 

The Hollywood Reporter'a göre Hayalet Avcıları 150 milyon dolarlık bir bütçeye sahipti ve McCarthy filmden 14 milyon dolar kazandı.

Jones, sözlerine şöyle devam etti: 

Ve sonuçta benim için sadece kalp ağrısı ve büyük bir tartışma oldu.

Jones, film gösterime girdiği sırada Twitter hesabını 24 saatliğine silmek zorunda kaldı çünkü korkunç mesajlar alıyordu ve sayfasını hack'lemeye yönelik çok sayıda girişim vardı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Twitter'ın o dönemki CEO'su Jack Dorsey, Jones'un hesabını korumak için birlikte çalışabilmeleri amacıyla bizzat tweet attı. Jones, Dorsey'nin "ırkçı hakaretlerle acımasızca saldırıya uğradığımın farkında olduğunu" ve "birileri sürekli onu hack'lemeye çalıştığı için hesabını izlemesi için insanları görevlendirdiğini" yazdı.

İlk Hayalet Avcıları'nın yönetmeni Ivan Reitman'ın oğlu ve film yapımcısı Jason Reitman bir podcast'te, 2021'de çekilen Hayalet Avcıları: Öteki Dünya'nın (Ghostbusters: Afterlife) "orijinal tekniğe geri dönmeye ve filmi hayranlara geri vermeye çalıştığını" söylemişti. 

Jones, 2016 yapımı filme gönderme yaparak Reitman'ın açıklamasını "affedilemez" olarak nitelendirdi.


Independent Türkçe, Indiewire, Variety

DAHA FAZLA HABER OKU