6 kitap daha var: Jason Statham'ın gişe canavarı serisi uzadıkça uzayabilir

Acımasız eleştirilere rağmen gişede çok başarılı olan aksiyon serisinin önünde uzun bir yol var

Ben Wheatley'nin yönettiği Meg 2: Çukur'da 56 yaşındaki Statham'a Jing Wu, Shuya Sophia Cai, Cliff Curtis ve Page Kennedy eşlik ediyor (Warner Bros)

The Meg ve Meg 2: Çukur'un (Meg 2: The Trench) başarısı, izleyicilerin serinin devam edip etmeyeceğiyle ilgili meraklanmasını sağladı.

Jason Statham'ın başrolde yer aldığı The Meg filmleri, Steven Alten'in aynı adlı kitaplarından uyarlanmasına rağmen aksiyonu geliştirmek için yaratıcı çözümler bulmaktan çekinmiyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Örneğin, devam filminde Jason Statham'ın canlandırdığı Jonas'ın herhangi bir duygusal ilişkisi bulunmuyor. Filmin aksine kitap serisinin ikinci bölümünde Jonas, evli bir adam olarak tasvir ediliyor.

Jonas'ın hikayesinin romantik yönleri dışında, filmler hikayeye teknik değişiklikler de getiriyor.  

Ancak bu değişikliklere rağmen filmler, romanların anlatı yapısı ve hikaye gelişimlerine sadık kalıyor. Film serisinin her bölümü, sadece bir kitabı uyarlıyor. İlk Meg filmi, Steve Alten'in 1997'de yayımlanan romanından uyarlanmıştı. Meg 2: Çukur, yazarın Meg serisinin ikinci bölümünün hikayesini uyarladı.

8. kitap 2024'te raflarda olacak

Serinin kaynağa olan sadakati göz önüne alındığında, Steven Alten'in kaleme aldığı kitaplardan daha kaçının beyazperdeye uyarlanabileceği merak uyandırıyor.

İkinci kitabın 1999'da yayımlanmasından bu yana Alten, 2004 ve 2020 arasında 5 yeni Meg romanı daha yazdı. Serinin 8. kitabının da 2024'te yayımlanması planlanıyor. Böylece gelecekteki Meg filmleri için en az 6 kitaplık kaynak kalıyor.

"Milyar dolarlık seri olur"

64 yaşındaki yazar, kitaplarının beyazperdeye uyarlanmasıyla ilgili 2018'de yaptığı açıklamada şöyle demişti:

Benim hissiyatım doğru yapıldığı takdirde bunun milyar dolarlık bir seri olacağı yönündeydi. Ama doğru yapılması için köpekbalığının doğru olması, oyuncuların ve tonun doğru olması gerekiyordu. Ve Warner Bros bunu tamamen başardı. Yapımcılar bunu başardı.

The Meg, eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes'da 100 üzerinden 47'lik bir skora sahip. Ancak devam filmi Meg 2: Çukur, sadece 28 puan alarak serinin skorunu daha da düşürdü.

Barbie ve Oppenheimer'a rağmen başardı

Eleştirmenler tarafından yerden yere vurulmasına rağmen Meg 2, 390 milyon dolar hasılat yapmayı başardı. 

Barbie ve Oppenheimer'la aynı dönemde gösterime giren aksiyon filmi, her şeye rağmen gişede güçlü bir yer edinebildiğini kanıtlamış oldu.

Şu ana kadar Meg 3'ün çekileceğine dair resmi bir açıklama yapılmamış olsa da ikinci filmin başarısından sonra bu ihtimal yüksek görünüyor.  

Meg serisi umut vaat etmeyi sürdürürse, tüm kitapların bir gün filme dönüşebileceği düşünülüyor.


Independent Türkçe, ScreenRant, GiantFreakinRobot 

DAHA FAZLA HABER OKU