ABD merkezli yayın kuruluşu, Taylor Swift uzmanı muhabir arıyor

İş ilanında Swift'in Eras Turnesi ve sonrasında haber yapacak yazar, fotoğrafçı ve sosyal medya uzmanı arandığı belirtiliyor

(AFP)

Bir medya şirketinin Taylor Swift hakkında tam zamanlı haber yapacak bir muhabir aradığını duyurmasıyla pop yıldızının hayranlarına hayallerindeki pozisyona başvurma fırsatı doğdu.

ABD merkezli medya kuruluşu Gannett 12 Eylül Salı günü, Anti-Hero'yla bilinen şarkıcının "müziğini ve kültürel etkisini yansıtmakla" özel olarak görevlendirilecek, yeni açılan "Taylor Swift Muhabiri" pozisyonu için bir iş ilanı paylaştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dayforce adlı platformda yayımlanan iş ilanında, Swift'in hayran kitlesinin istikrarlı bir şekilde "eşi benzeri görülmemiş boyutlara" ulaşması nedeniyle şirketin, Swift'in müziğinin önemi ve eğlence sektöründeki kariyer tercihleri hakkında haber yapmak üzere video ve fotoğraf becerilerine sahip bir yazar aradığı belirtiliyor.

İlanda şöyle yazıyor:

Hem gerçekleri hem de öfkeyi gören Taylor Swift muhabiri, pop yıldızının etkisinin neden giderek yayıldığını, hayran kitlesinin pop kültüründe neyi temsil ettiğini ve onun müzik dünyası ve sektördeki etkisini saptayacak.

Yeni işe alınacak kişinin Birleşik Devletler içinde olduğu kadar uluslararası alanda da çalışması gerekiyor.

Başvuranların çoğunun pop yıldızının hayranı olması muhtemel olsa da ilanda tarafsız yorum yapabilecek birinin arandığı açıkça belirtiliyor.

İlan şöyle devam ediyor:

Kendi sesi olan ama önyargılı olmayan, okuyucularla onların istekleri doğrultusunda buluşmak üzere tasarlanmış zekice içerikler hazırlayarak hızla ulusal bir kitle geliştirebilecek bir gazeteci arıyoruz.

Gannett'in yayınları arasında USA Today ve Birleşik Krallık merkezli Newsquest adlı yayın organı yer alıyor.

The Guardian'a konuşan Gannett'ten bir temsilci, ilanın gerçek olduğunu ve işin tam zamanlı ve sosyal haklarla birlikte teklif edildiğini doğruladı.

Gannett medya şirketinde içerik müdürü olan Kristin Roberts "Buna hazır mısınız? Okurlarımız için vazgeçilmez olmak, onların arzuladığı içeriği sağlamak anlamına geliyor ve üstünde Taylor'ın adının yazdığı temiz bir sayfamız var" dedi.

Müzik gazeteciliği Swift içeriğine özel bir alan ayıran tek mecra değil; salı gecesi düzenlenen MTV Video Müzik Ödülleri'nde bir kamera operatörü sadece Swift'in başkalarının performanslarına verdiği tepkileri ve sahnedeki konuşmalarını çekmekle görevlendirilmişti.

MTV'nin yıllık ödül töreninin en büyük kazananı olan 33 yaşındaki Swift, 9 heykelcik toplayarak bir gecede kazanılan en çok ödül rekorunu kırdı.

Swift, geçen yılki törende duyurduğu ve 2022'de çıkan albümü Midnights'la kazandığı Yılın Albümü ödülünü kabul ederken yaptığı konuşmada "Bu inanılmaz bir şey. Bu yıl gerçekten hayatımın macerasını yaşamış gibiyim" dedi.

Bu gece söyleyeceğim tek şey; teşekkür ederim.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Sevgi Aydoğan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU