Pakistan Başbakanı İmran Han çağrı yaptı, Pakistanlılar Keşmir için sokağa çıktı

Başbakan İmran Han’ın çağrısı üzerine Pakistanlılar Keşmir’e destek vermek için gösteriler düzenledi. İmran Han, Hindistan’a ‘ordumuz hazır’ diye gözdağı verdi

Fotoğraf: AFP

Pakistan'da Keşmir’e destek vermek için gösteriler düzenlendi. Başbakan İmran Han'ın çağrısı üzerine sokaklara çıkan Pakistanlılar "Keşmir Saati" etkinliği kapsamında yerel saatle 12.00-12.30 arasında protesto gösterileri düzenledi.

Ülke genelinde düzenlenen etkinliklere aralarında eğitim kurumları, resmi daireler, bankalar, avukatlar ve askeri yetkililerin de bulunduğu geniş bir kitle destek verdi.

 Eylem saatinde ülkedeki tüm trafik ışıkları da kırmızı yandı

'Dünya Keşmir’de neler olduğunu görüyor'

Başbakanlık binası önünde düzenlenen ana etkinlikte konuşan Başbakan İmran Han, "Bugün, tüm Pakistan, nerede Pakistanlılar varsa ister öğrenci olsun, ister esnaf veya işçi, bugün hepimiz Keşmirlilerin yanındayız." dedi.

Cammu Keşmir’de halkın çok zor bir dönemden geçtiğini, dört haftadır sokağa çıkma yasağıyla karşı karşıya kaldıklarını anlatan İmran Han, "Müslümanların, eşit vatandaş olmadığını ve onlara bir ders verilmesi gerektiğini düşünüyorlar. Bugün, tüm dünya Keşmir'de neler olduğunu görüyor" dedi.  

‘Ordumuz hazır’ diye uyardı

Pakistan halkının, bağımsızlıklarını kazanana kadar Keşmirlilerle dayanışma içinde olacağını söyleyen İmran Han, Hindistan'ı Keşmir’de eyleme kalkışması halinde karşılık vereceklerini söyleyerek uyardı. Han, Hindistan'a Keşmir'de herhangi bir eylemine karşılık vereceğimize dair açıkça bir mesaj vermek istiyorum. Silahlı kuvvetlerimiz her şeye hazır" ifadelerini kullandı.

Hindistan, anayasanın yarım asırdan uzun süredir Cammu Keşmir'e ayrıcalık tanıyan 370'inci maddesini 5 Ağustos'ta iptal ederek, bölgenin özel statülü yapısını ortadan kaldırmış, Cammu Keşmir'i iki birlik toprağına ayırmıştı. 

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU