Batman otogarındaki cinayetin nedeni kan davası, polisler hakkında idari soruşturma açıldı

Batman Valiliği: Polis memurları hakkında olaya müdahaleleri yönünden olay günü idari yönden soruşturma başlatıldı

Yaklaşık 20 gün önce askerden dönen Suat Yüksekbağ, babasının yanına mevsimlik işçi olarak çalışmaya gittiği sırada Batman Şehirlerarası Otogarı'nda R. K ve A. K., kardeşler tarafından herkesin gözü önünde öldürüldü.

Otogarda cinayete tanık olan ve ismini açıklamak istemeyen bir esnaf, Independent Türkçe’ye yaptığı açıklamada cinayetin kan davası nedeniyle işlendiğini söyledi.

Görgü tanığı otogar esnafının anlattığına göre, R.K ve A.K kardeşler bir yıl önce Siirt’in Baykan ilçesine bağlı Ziyaret Beldesi’nde öldürülen ağabeylerinin öcünü almak için otogarda pusuya yattı.

Ağabeylerinin cinayet zanlısının kardeşi Suat Yüksekbağ’ı gören R.K ve A.K harekete geçti.

Esnaf, yaşanan kovalama sonucu Suat Yüksekbağ’ın vücudunun çeşitli yerlerinden yaklaşık 25 bıçak darbesi aldığını söyledi.

 

Batman otogar cinayeti
Otogarda işlenen cinayetin video kaydı ortaya çıktı / Fotoğraf: AA

 

“Polisler müdahale etmedi”

Yüksekbağ’ın ağır yaralı şekilde uzun süre bekletildiğini anlatan esnaf, “Cinayeti işleyen kardeşlerden biri uzun süre kimsenin yaklaşmasına izin vermedi. Orada iki tane polis de vardı ve destek gelmeyene kadar müdahale etmediler. Yaralı erken hastaneye kaldırılsaydı belki şimdi yaşıyor olurdu” dedi.

“Aileler barışmış ve kan parası verilmişti”

İsmini vermek istemeyen görgü tanığı devamında şunları söyledi:

Aldığımız bilgilere göre, yaklaşık bir sene önce Siirt’in Baykan ilçesine bağlı Ziyaret Beldesi’nde R.K ve A.K’nin abileri yanlışlıkla vurulup ölüyor. Bir süre sonra hatırı sayılı insanlar araya girip iki aileyi barıştırıyorlar. Yüksekbağ ailesinin yüklü miktarda kan parasını verdiğini yakınlarından söyledi.

Batman otogar cinayeti
Yüksekbağ'ın cenazesi Siirt’in Baykan İlçesine bağlı Atabağı Beldesi’nde toprağa verildi / Fotoğraf: İHA

Independent Türkçe'ye konuyla ilgili konuşan Batman Barosu Başkanı Abdulhamit Çakan ise şunları söyledi: 

Son olay bir kan davası. Otogardakiler iki kardeşe müdahale ediyor. Bıçaklar çekildikten sonra halk korkudan geri çekiliyor. Polislerin niye bir süre müdahale etmediği konusunda araştırma devam ediyor. Dosyayı inceledikten sonra pazartesi ayrıntılı bir açıklama yapmayı planlıyoruz.

Batman Bölge Hastanesi’nde yapılan otopsinin ardından yakınları tarafından cenazesi alınan Suat Yüksekbağ, memleketi Siirt’in Baykan İlçesine bağlı Atabağı Beldesi’nde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Cinayet ile ilgili dört kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlardan R.K ve A.K tutuklanarak cezaevine gönderilirken, baba ve oğul adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Batman İl Emniyet Müdürlüğü, konuyla ilgili bir açıklama yayınlamadı.

 

 

Batman Valiliği ise yayınladığı açıklamada polisler hakkında idari soruşturma başlatıldığını belirtti.

Olayın 28 Ağustos Çarşamba günü meydana geldiğini belirten Valilik, polisin olay yerine 4 dakikada ulaştığını, yaralı kişinin ambulans ile en yakın hastaneye sevk edildiğinini belirtti.

Valiliğin ilgili açıklamasının tamamı şöyle:

28.08.2019 Çarşamba günü saat 15:15 sıralarında İlimiz Şehirler Arası Otobüs Terminali içerisinde kavga olduğu, kavgada kesici alet kullanıldığı ve kavgadan dolayı yaralı bir şahsın olduğu yönünde İlimiz Emniyet Müdürlüğüne yapılan ihbar üzerine olay yerine saat 15:19 da Emniyet Müdürlüğü ekipleri intikal etmiştir. Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından olay yerinde bir yaralı şahıs ve olayı gerçekleştiren şüpheli şahısın olay yerinde olduğunu görmeli üzerine, şüpheli şahıs suç aleti ile birlikte yakalanmış olup, yaralı şahıs ise ambulans ile en yakın hastaneye sevk ettirilmiştir. Konu ile ilgili olaya ilk müdahalede bulunan polis memurları hakkında olaya müdahaleleri yönünden olay günü idari yönden soruşturma başlatılmış olup, Adli Tahkikat sonucu olayı gerçekleştiren R.K ve suça sürüklenen çocuk A.K isimli şüpheli şahıslar tutuklanmıştır.

 

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU