Breaking Bad'in yazarı, setteki sancılı çalışma ortamını anlattı

"Sete sadece bir şeylerin patlamasını izlemek için gelirdi"

Breaking Bad, 16 Emmy kazanmıştı (AMC)

Breaking Bad, 2010'larda izleyicilerin Bryan Cranston'ın canlandırdığı Walter White'ın sıradan bir lise öğretmeninden güçlü bir uyuşturucu satıcısına dönüşmesine aşık olmasıyla bir popüler kültür fenomeni haline geldi. 

"İş yapmak imkansızdı"

Dizi halihazırda tüm zamanların en iyi televizyon dizilerinden biri olarak kabul ediliyor ancak ilk sezonda çalışan eski bir yapımcı ve yazara göre, setteki çalışma ortamı son derece sancılıydı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Freaks and Geeks ve Umutsuz Ev Kadınları (Desperate Housewives) için de senaryo yazan Patty Lin, dizinin yaratıcısı Vince Gilligan'la yaşadığı bazı zorlukları End Credits: How I Broke Up with Hollywood (Kapanış Jeneriği: Hollywood'dan Nasıl Ayrıldım?) adlı yeni kitabında anlattı.

"Görenler muhtemelen neden büyük bir mantar pano (biz ona Gezici Pano diyorduk) taşıyarak mahallede dolaştığımızı merak ediyordu" diyen Lin şöyle devam ediyor: 

Ama Vince'in dikkati bu kadar dağınıkken herhangi bir iş yapmak imkansızdı.

Gilligan'ın her zaman sette olması gerekmediğini söyleyen Lin, sözlerini şöyle sürdürdü: 

Bazen sadece bir şeylerin patlamasını izlemek için gelirdi. Bir keresinde bir benzin istasyonunda Walt'un bir adamın arabasını havaya uçurmasını bekleyerek yarım günümüzü boşa harcamıştık. Patlamalara kundakçılar kadar bayılırım ama... Yapacak işlerimiz vardı.

Setteki yorucu çalışma ortamına da değinen Lin, şöyle diyor:

O ay hafta sonları da dahil her gün çalıştık. Ama aslında çalışmaktan çok nöbetçiydik, bazı açılardan daha kötüydü. Stres beni etkilemeye başlamıştı.

"Beni aptal durumuna düşürdü"

Breaking Bad'in beyni olduğu için sık sık övgüyle anılan Gilligan'la çalışırken yaşadığı zorlu deneyimi Yahoo Entertainment'a da anlatan Lin, Gilligan'ın davranışının kendisini kızdırdığını ve küçük düşürdüğünü ileri sürdü:

Bana böyle hissettirmeyi amaçladığını sanmıyorum, biri sizi incitmek istemese de sorun yaratabilir.

Lin, yazdığı senaryo üzerinde Gilligan'ın yaptığı son dakika değişikliği yüzünden işlerin çıkmaza girdiğini ve kamera arkasında azarlandığını anlattı:

Vince benim önemli olmadığım mesajını veriyordu. Beni herkesin önünde aptal durumuna düşürdü.

IMDb'ye göre Lin, Breaking Bad'in birinci sezonunun 5. bölümünü yazmakla tanınıyor. Lin aynı zamanda ilk sezonun 6 bölümünün yapımcılığını da üstlenmişti.


Independent Türkçe, Insider, Yahoo Entertaintment
 

DAHA FAZLA HABER OKU