Suriye’nin kuzeyinde SDG ile muhalif gruplar arasında çatışmalar yaşanıyor

Çatışmalar nedeniyle, onlarca aile de evlerini terk etmek zorunda kaldı

Suriye’nin kuzeyinde yaşanan çatışmalar dört muhalif unsurun ölümü ve 13 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlandı / Fotoğraf: AP

SDG ile Suriye’nin kuzeyindeki Menbiç kenti yakınlarında muhalif gruplar arasında yaşanan çatışmalar, onlarca ailenin bölgeden kaçmasına neden oldu.

Arap Aşiretleri

Bu çatışmalar, ülkenin doğusunda SDG ile Arap aşiretlerine mensup unsurlar arasında günlerce süren ve 90 kişinin ölümüne neden olan çatışmaların sona ermesinden saatler sonra patlak verdi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) Direktörü Rami Abdurrahman, “Türk güçleriyle birlikte bölgede geniş bir sınır şeridini kontrol eden, Ankara’ya yakın Suriyeli grupların üyeleri, Menbiç’in doğu kırsalındaki köylere sızmaya çalıştı. Ancak SDG onlarla karşı karşıya geldi” dedi.

Abdurrahman, bu unsurların, Deyrizor bölgesinde yaşanan çatışmaların ardından Arap aşiretlerine destek için seferber olduklarını söylediklerini de ekledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Menbiç Askeri Konseyi

SDG ile yapılan dört yıllık anlaşmaya göre, bölgede rejim güçlerine ait noktalar da bulunuyor.

Bölge, şehrin batısındaki bölgeleri kontrol eden Suriyeli muhalif gruplar tarafından zaman zaman hedef alınıyor.

Bu gruplar, son üç gün içinde Deyrizor Valiliği’nde SDG ile çatışan yerel Arap unsurlara destek amacıyla saldırılarını artırdı.

Göç

SOHR tarafından yapılan açıklamaya göre, dün ülkenin kuzeyde yaşanan çatışmalar dört muhalif unsurun ölümü ve 13 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlandı.

Çatışmalar nedeniyle, onlarca aile de evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Temas hattındaki bir köyün sakini, Menbiç’e doğru büyük bir göç hareketinin yaşandığını söyleyerek, “Sakinlerin çoğu köyümüzü terk etti” dedi.

Şarku’l Avsat’ın SOHR’dan akatrdığına göre, ülkenin kuzeybatısındaki İdlib vilayetinin yarısını kontrol eden Heyetu Tahriru’ş Şam unsurları da Arap unsurlara katıldı.

Deyrizor

SDG’nin, Deyrizor Askeri Konseyi Komutanı Ahmed el-Habil’i görevinden azletme kararı Arap aşiretlerin öfkesine neden oldu ve Deyrizor’da çatışmalar patlak verdi.

SDG tarafından dün yapılan açıklamada, bölgedeki aşiret şeyhlerinden birinin liderliğinde olan Arap unsurların toplandığı Diban kasabasındaki kontrolün genişletilmesiyle, Deyrizor’daki askeri operasyonların sona erdiği duyuruldu.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın.

DAHA FAZLA HABER OKU