Yemen: BAE saldırılarında ölü ve yaralı sayısı 300'ü geçti

Suudi Arabistan'a saldırıların faillerinin yargılanması çağrısı yapıldı

BAE destekli Güney Geçiş Konseyi, hava saldırılarının ardından geçici başken Aden ve güneyindeki Zencibar'ı ele geçirdi / Fotoğraf: Reuters

Yemen Savunma Bakanlığı, Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) ait uçakların, geçici başkent Aden ile Ebyen'de hükümet güçlerini hedef alan hava saldırılarında ölü ve yaralıların sayısının 300'den fazla olduğunu açıkladı.

Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığından yapılan ortak yazılı açıklamada, "BAE'nin hava saldırılarında, siviller ve ordu güçlerinden yaşamını yitiren ve yaralananların sayısının 300'den fazla" ifadesi yer aldı.

BAE'nin, Aden ve kırsalı ile Ebyen'in merkez ilçesi Zencibar'da yaklaşık 10 hava saldırısı düzenlediği kaydedilen açıklamada, BAE uçaklarının halen uçuş halinde olduğu aktarıldı.

"Uluslararası yasaları ve normları ihlal eden kasıtlı saldırıların sorumluluğunun bu saldırıya sebep olanlara ait olduğu" vurgulanan açıklamada, Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı, ülke topraklarından milislerin temizlenmesi ve meşru yönetimin ülkenin tamamında tesis edilmesi taahhüdünde bulundu.

Suudi Arabistan başta olmak üzere koalisyon güçleri, hükümet ve askeri güçlere, saldırıların faillerinin yargılanması çağrısı yapılan açıklamada, BAE'nin devlet egemenliği ve hukuk dışındaki tüm askeri oluşumlara sağlandığı desteğe son vermesi gerektiği belirtildi. 

Açıklamada ayrıca koalisyon güçlerinin öncüsü olan Suudi Arabistan'a, Yemen'deki meşru yönetimin yanında durma, bu yasa dışı ve haksız askeri tırmanışı durdurma çağrısı yapıldı.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU