Eleştirmenlerin topa tuttuğu romantik komedi, Netflix'te zirveye oynuyor

2023 yapımı fiyasko, ünlülerle dolu oyuncu kadrosuna rağmen gişede çakılmıştı

Slant Magazine'den Mark Hanson, filmle ilgili "Celine Dion için gösterişli bir tanıtım aracından başka bir şey değil" demişti (Netflix)

Netflix, abonelerine gişe rekorları kıran yıldızlarla dolu filmler, tırnak yedirten gerilimler ve büyük bütçeli fantastik yapımlar sunsa da izleyiciler, eleştirmenlerin küçümsediği aşk filmlerine karşı zaafları olabileceğini bir kez daha kanıtladı. 

100 üzerinden sadece 24 puan aldı

Başrollerini Priyanka Chopra Jonas, Sam Heughan ve ünlü şarkıcı Céline Dion'un paylaştığı Aşk Yeniden (Love Again) Netflix'te yayımlanır yayımlanmaz fırtına gibi esmeye başladı.

Eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes'daki puanı 100 üzerinden sadece 24 olan film, bilet satışlarından da yalnızca 13 milyon dolar elde etmişti. ABD'de 5 Mayıs'ta vizyona giren romantik komedi, 9 milyon dolarlık bütçesine karşılık gişede çakılmıştı. 

Şimdiden 2,9 milyon kişi izledi

2016 yapımı Alman komedisi SMS für Dich'in yeniden çevrimi, tüm bu olumsuzluklara rağmen Netflix'e gelir gelmez hızla yükseldi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Netflix, 28 Ağustos - 3 Eylül haftası için dünyada en çok izlenen filmler listesini açıkladığında, filmin başarısı da gün yüzüne çıkmış oldu. İlk gösteriminin ardından listeye 8 numaradan giriş yapan 2023 yapımı fiyaskoyu şimdiden 2,9 milyon seyirci izledi. 

Henüz Netflix Türkiye'de yayımlanmayan Aşk Yeniden, ilk haftasında ABD'de en çok izlenen üçüncü film olmayı başardı. Listenin zirvesinde Adam Sandler'ın yeni komedisi Bat Mitzvah'ıma Kesinlikle Davetli Değilsin (You Are So Not Invited to My Bat Mitzvah) yer alıyor.

Netflix'te adeta yeni bir hayat bulan film, genç bir kadın olan Mira'nın hayatını kaybetmiş nişanlısına attığı mesajların yanlışlıkla gazeteci Rob'a gitmesiyle ortaya çıkan hikayeyi merkeze alıyor. 


Independent Türkçe, We Got This Covered, ScreenRant

DAHA FAZLA HABER OKU