Erdoğan: Seçim döneminde depremzedelere 'bedava ev' sözü verenler hem sözlerini hem de şehirlerimizin yolunu unuttu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hatay'da toplu temel atma törenine canlı bağlantıyla katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Vahdettin Köşkü'nden canlı bağlantıyla Hatay Kentsel Dönüşüm Projesi Toplu Temel Atma Töreni'ne katılarak bir konuşma yaptı. Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Seçim döneminde depremzedelere 'bedava ev' sözü verenler, hem sözlerini hem de Hatay'la birlikte diğer şehirlerimizin de yolunu unuttu” dedi.

Erdoğan, canlı bağlantıyla katıldığı Hatay'da toplu temel atma töreninde "Deprem bölgesinde yaşayan kardeşlerimizi asla yalnız bırakmadık” dedi.

“Şov peşinde koşanlar deprem turistleri çekip gittikten sonra bile Hatay halkının yanında olmaya devam ettiklerini” kaydeden Erdoğan, “Depremzedelerin acılarını paylaşanlardan olduk. Depremzedelere hakaret edenlerden değil 85 milyonun tamamını kucaklayanlardan olduk” diye konuştu.

Erdoğan deprem bölgesinde yapılanlara ilişkin şu bilgileri paylaştı:

Hatay'da 32 bin 600 konut, 7 bin 800 köy evi ve depo olmak üzere, toplam 40 bin 400 bağımsız bölümün inşası devam ediyor. Deprem bölgesini sadece fotoğraflardan görenler, 11 ilimizi etkileyen afetin boyutunu görmekte zorlanıyor. Devletimizin tüm sıkıntılara rağmen yaraları sarma çabası bir gerçektir.

İnşa edilen konutlarda depreme dayanıklılıkla ilgili hiçbir sorunun oluşmayacağını belirten Erdoğan, “Projemize Hatay merkez ve ilçelerinden toplam 86 bin kişi başvuru yaptı. Proje kapsamında biz hem hibe hem de kredi desteği vereceğiz. Bugün temellerini attığımız projelerimizle birlikte Hatay'ın kent meydanının, şehir merkezinin inşası için de ilk kazmayı vuruyoruz” dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU