İBB'de işten çıkarılanlar “Hak, hukuk, adalet” sloganlarıyla belediye önünde

İşçi Coşkun: İşlerimiz bizlere geri verilene kadar burayı terk etmeyeceğiz

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştirakleri İSPARK, İSTAÇ, BELTUR ve İSTGÜVEN şirketlerinde çalışırken işten çıkarılan bir grup işçi belediye önünde beklemeye devam ediyor.

İşçiler, ellerinde Türk bayraklarıyla belediye önünde CHP’nin Adalet Yürüyüşü ile özdeşleşen "Hak, hukuk, adalet" ve "Direne direne kazanacağız" sloganları attı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Eski İspark çalışanı Mehmet Coşkun, yaptığı açıklamada, işlerine birer SMS mesajıyla son verildiğini belirterek, bunu kendilerine yapılmış bir hakaret olarak gördüklerini söyledi. 

İBB iştiraklerinden çıkarılan işçiler olarak haksızlığa uğradıklarını öne süren Coşkun, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun işçi çıkarımı yapılmayacağı yönündeki sözlerini hatırlattı.

Okulların açılacağı günlerde bir anda işten çıkarılmalarının kendilerini çok zor durumda bıraktığını aktaran Coşkun, hakları iade edilene kadar İBB önündeki bekleyişlerini sürdüreceklerini vurguladı.

Coşkun, haklı olan ekmek davaları için toplandıklarını belirterek, "Amacımız burada toplanırken herhangi bir toplumsal olaya sebebiyet vermek asla değil. Ellerimizden alınan ekmek paralarımız, işlerimiz bizlere geri verilene kadar burayı terk etmeyeceğiz" diye konuştu.

"Hak, hukuk, adalet” sloganı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dönemin CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun 14 Haziran 2016’da ‘casusluk’ iddiasıyla 25 yıl hapis cezasına çarptırılması ve tutuklanmasının ardından Ankara’dan İstanbul'a 432 kilometrelik Adalet Yürüyüşü başlatmıştı.

CHP’nin bu yürüyüşünde en çok kullandığı slogan “Hak, hukuk, adalet” olmuştu.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU