Erdoğan: Sosyal medya mahkemelerini büyük bir tehlike olarak görüyoruz

Erdoğan, "Türk demokrasisini yeni bir anayasaya kavuşturmak için girişimlerimizi tekrar başlatacağız" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yargıtay Başkanlığı'ndaki 2023-2024 Adli Yıl Açılış Töreni'nde konuştu.

6 Şubat Maraş depremlerinden etkilenen bölgelerdeki yargı işleyişinin devam ettiğini söyleyen Erdoğan, "Deprem bölgesinde kararnamelerle depremzedelerin hak kaybına uğramasını engelledik. Bölgede adalet sisteminin hızlı ve etkin işlemesi için çalışmalarımız sürüyor. Afetzedelerimiz neye ihtiyaç duyuyorsa onu yapmaktan geri durmayacağız" dedi.

"Adalet sisteminin işleyişi için pek çok reforma imza attık"

"İki ay sonra Türkiye Cumhuriyeti'nin yüzüncü yıl dönümünü coşkuyla kutlayacağız" diyen Erdoğan, "Devletimizin her kurumu kendi iç muhasebesini yapacak ufka ve birikime sahiptir. Bu durum yargı sistemi için de geçerlidir. Güven veren bir adalet sisteminin işleyişi için pek çok reforma imza attık" diye konuştu.

"Hukuk devleti hepimizin kırmızı çizgisidir" diyen Erdoğan şöyle devam etti:

Toplumdan gelen serzenişlerin önüne geçmek hepimizin görevidir. Hangi konumda olurda olsun herkesin adaletle ilgili meselelere hassasiyetle davranmasını bekliyoruz. Hiçbir vatandaşımız adliyenin adalet kapısı olduğundan şüpheye kapılmamalı, hakkını huzuru kalple aramalı. Bunun için hukukun üstünlüğünden taviz veremeyiz. Adaletin tecellisini kolaylaştırmak için de ortak akılla hukuk devletini güçlendireceğiz. Ülke olarak iddialarımızı ve hedeflerimizi de büyütüyoruz. Önümüzdeki dönemde de ilk derece mahkemeleri, bölge adliye mahkemeleri ve Yargıtay da dahil olmak üzere yargı kurumlarının çalışma usullerinde reformlar yapacağız.

"Sosyal medya mahkemelerini büyük bir tehlike olarak görüyoruz"

Konuşmasında sosyal medya konusunda da değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, "Öte yandan sosyal medyaya taşınan adalet hukuka güveni zedeler. Günümüzde sayıları giderek artan sosyal medya mahkemelerini toplumun birliği, dirliği, huzuru, iç barışı açısından büyük tehdit ve tehlike olarak görüyoruz" ifadekerini kullandı.

Yeni anayasa

Erdoğan yeni anayasa konusunda da açıklamalarda bulunarak şunları kaydetti:

Milletimiz yeni bir anayasayı hak ediyor. İstiklal ve istikbali için ağır bedeller ödemiş milletimizin yeni bir anayasayı, anasının ak sütü gibi hak ettiğine inanıyoruz. Bu açıdan hedefimiz sivil bir anayasa yapmaktır. Siz yargı mensuplarının da bu konuda desteğini bekliyoruz. Meclis'in açılışıyla birlikte Türk demokrasisini yeni bir anayasaya kavuşturmak için girişimlerimizi tekrar başlatacağız.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU