Kayyum atanan Mardin Büyükşehir Belediyesi’nde 150 kişi işten çıkarıldı

DİSK/Genel İş Mardin Şube Başkanı: Yol haritamızı birlikte belirleyelim

Fotoğraf: Twitter

Yerel seçimde Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı kazanan Ahmet Türk’ün yerine İçişleri Bakanlığı tarafından kayyum olarak atanan Mustafa Yaman, Mardin Su ve Kanalizasyon İdaresi’nde (MARSU) 150 kişiyi işten çıkardı. 

İşten çıkarılan işçilerin belediyede kayyum tarafından oluşturulan bir ekip tarafından belirlendiği, işten çıkarılacak kişiler için başka listelerin de hazırlanmaya devam ettiği iddia edildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İşten çıkarmalar hakkında Mezopotamya Ajansı’na konuşan DİSK/Genel İş Mardin Şube Başkanı Rahmi Güneş, "çıkarılan personel sayısının şu an 150 olduğunu ancak sayının artmasından endişe ettiklerini" söyledi.

Belediyeye bağlı KENT AŞ’de de benzer şekilde bir uygulamaya gidilmek istendiği yönünde duyumlar aldıklarını söyleyen Güneş, işçilerin işten atılmasını kabul etmeyeceklerini ifade etti.

Güneş, “İşçilerimiz sendikalarına gelsin birlikte ne yapabiliriz, gerekirse açıklamalar, gerekirse protesto eylemleri ile hukuki zeminde işçilerimizin haklarını birlikte savunmaya hazırız. Yol haritamızı birlikte belirleyelim” dedi.

Güneş, "sendikalı olan ya da olmayan tüm işçilerle birlikte mücadele etmek için hazır olduklarını da" söyledi.

 

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU