Kılıç ustası, Kill Bill'in meşhur kanlı sahnesini yerden yere vurdu: "Evet, o artık ölü"

Gelin ve katiller çetesi Çılgın 88'in aksiyon dolu kanlı sahnesi, gerçekçilik açısından sınıfta kaldı

2003 ve 2004 yapımı iki bölümden oluşan Kill Bill serisinde başroldeki Uma Thurman'a David Carradine, Daryl Hannah, Michael Madsen ve Lucy Liu gibi isimler eşlik etmişti (Miramax)

Gençliğinde izlediği klasik dövüş sanatları ve intikam filmlerinden esinlenen Quentin Tarantino'nun 4. filmi Kill Bill, eski meslektaşlarına karşı kanlı bir intikam arayışında olan bir suikastçının maceralarını anlatırken bolca aksiyon sunmuştu. 

"Korkunç bir kılıç dövüşü"

Film unutulmaz sahnelerle dolu filmdeki hiçbir sekans Uma Thurman'ın canlandırdığı Gelin ve Çılgın 88 olarak bilinen katiller çetesi arasındaki uzun kılıç savaşından daha muhteşem değildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu gözalıcı sahnede sergilenen aksiyon koreografisi ve olağanüstü görsellik etkileyici olsa da uzmana göre kılıç dövüşü tekniği pek de iyi değil. 

Insider'ın hazırladığı habere göre kılıç ustası David Rawlings, sahneyi gerçekçi bulmayarak Tarantino'nun filmine düşük not verdi. Rawlings, inandırıcılık ölçeğinde sekansı 10 üzerinden sadece 2 puana layık gördü.

Evet, o artık ölü. Burada gerçekten sadece mutlak bir tiyatro izliyorsunuz ve bu iyi... Ama bir yandan da korkunç, korkunç bir kılıç dövüşü. 

Rawlings, Gelin'in düşmanlarını çevresinden uzaklaştırma kararına tepki göstererek şöyle dedi:

İnsanları uzaklaştırma fikri... Bu sırada hareketsiz durmak istemezsiniz. Sizin alanınız gittikçe daralırken onların alanı yönetmesi işinize gelmez.

Saldırı halinindeki Gelin'in kılıcının, rakibininki tarafından engellendiği sahneye değinen Rawlings, sözlerini şöyle sürdürdü:

Burada ilginç taktiksel kararlar var. Rakibin kılıcı hâlâ tam ortadayken böyle bir eylem yapmak hiç mantıklı değil, kontrol noktanızı feda ettiniz. Bu insanlardan birinin bu süreçte ölmemiş olması şaşırtıcı. Ya bağırsakları deşilmiş ya da bıçaklanmış olmalıydı.

Tarantino'dan "abartılı" saygı duruşu

Asya dövüş sanatları filmlerinden Spaghetti Western'lere kadar pek çok farklı tarzdan etkilenen Kill Bill'de Tarantino, çocukken kendisini heyecanlandıran filmlere abartılı bir saygı duruşunda bulunmuştu.

Kılıç ustası Rawlings, filmin en büyük ve kanlı sahnesinde sergilenen dövüş tekniğinden etkilenmese de aksiyon inkar edilemez derecede etkileyici ve izleyicinin genç Tarantino'nun 1970'lerin düşük bütçeli aksiyon filmlerini özümserken hissettiği heyecanı yaşamasına olanak tanıyor.


Independent Türkçe, Insider, ScreenRant
 

DAHA FAZLA HABER OKU