Jennifer Aniston, Friends'in oyuncu kadrosunu mahvedecek tek şeyi açıkladı

Meşhur sitcom'da oyuncuların maaşları 10 sezonda 44 kat arttı

1994 ve 2004 arasında yayımlanan dizi, 6 Emmy kazanmıştı (NBC)

10 sezon süren Friends, televizyon tarihinin en ikonik sitcom'larından biriydi. Jennifer Aniston, Lisa Kudrow, David Schwimmer, Courteney Cox, Matthew Perry ve Matt LeBlanc yaklaşık 10 yıl boyunca birlikte çalıştı. 

Dizinin sona ermesinden bu yana ekip düğünlerde, ayrılıklarda, bilardo maçlarında ve hatta son olarak HBO için yapılan özel bir programda birbirlerinin yanında oldu.

Ekran süresi çoğalınca maaşlar fırladı

Ancak Friends'in üçüncü sezon çekimlerinde maaş eşitsizlikleri ortaya çıkınca oyuncuların gerçek hayattaki dostlukları tehlikeye girmişti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Wall Street Journal'a göre, Ross ve Rachel arasındaki romantizm, dizinin ikinci sezonunda önemli miktarda ekran süresi kazanmaya başlamıştı. Bu da Aniston ve Schwimmer'ın rol arkadaşlarından daha fazla kazanmasına neden oldu.

Bunun ana oyuncu kadrosu arasındaki arkadaşlığı ortadan kaldıracağını bilen Aniston ve 5 oyuncu arkadaşı, her başrol oyuncusunun aynı miktarda kazanması için pazarlık yaptı. 

Aniston o günleri anımsarken şöyle dedi: 

Birinin finansal olarak yükselmesi bizi mahvederdi.

Friends'in kalıcı başarısı, 1996'daki hamlenin ne kadar yerinde olduğunu kanıtlamış oldu çünkü oyuncular 7 sezon daha birlikte çalışmaya devam etti.

Maaşları 44 kat arttı

Üstelik oyuncuların maaşları 3. sezondan sonra da artmaya devam etti. Başrol oyuncuları dizinin finaline kadar eşit oranda artan rakamlar kazandı. 

Söylendiğine göre, Friends'in 6 başrol oyuncusunun ilk ve son bölümde kazandıkları maaşlar sırasıyla 22 bin 500 ve 1 milyon dolardı. Başka bir deyişle, oyuncuların maaşı 10 yılda yaklaşık 44 katına çıktı.

Aniston'ın maaş pazarlığına ilişkin görüşleri, oyuncuların daha iyi ücretler için mücadele ettiği mevcut Hollywood grevinin arkasındaki nedenlerden bazılarını da aydınlatıyor. 

Yayın platformlarının devreye girmesi ve yeni dizilerin patlamasıyla birlikte, günümüzde çoğu oyuncu Friends yıldızlarının elde ettiği başarı düzeyine nadiren ulaşıyor. 

Yine de oyuncular arasındaki dayanışmanın adil maaş pazarlıklarında başarı getirebileceği düşünülüyor.


Independent Türkçe, Wall Street Journal, ScreenRant

DAHA FAZLA HABER OKU